Erkenning kind

Erkenning kind

Bij erkenning zegt iemand anders dan de biologische vader dat hij de vader is van jouw kind. Hij erkent jouw kind als het zijne. Erkenning is nodig wanneer je aangifte van de geboorte van een kind doet wanneer dit kind niet vanuit een huwelijk wordt geboren.

Erkenning wordt meestal gebruikt door stellen die niet getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben en kan al tijdens de zwangerschap plaatsvinden. Voor de erkenning is de goedkeuring van de moeder nodig als het kind jonger dan 16 jaar is en indien het kind ouder is dan 12 jaar is ook de goedkeuring van het kind vereist. Degene die het kind erkent wordt door  de wet gezien als de vader van je kind.

 

 

Dit betekent automatisch dat bij erkenning een familieband ontstaat die de vader verplicht voor het kind te zorgen/ onderhouden. Ook krijgt je kind door middel van diezelfde erkenning recht op een eventuele nalatenschap.

Voor meer (actuele) informatie aangaande de erkenning van een kind kan je het beste kijken op de website van de rijksoverheid.

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart