Zwanger en die kleine is echt wel van jou!

Ik straalde van oor tot oor toen manlief mij vertelde dat hij rustig aan wilde proberen om zwanger te worden. Oftewel hij was nu eindelijk net als ik klaar om een gezinnetje te stichten. Vanaf die dag begon mijn droom te leven. Hij, ik en ons beebje. En de poes niet te vergeten.

Zwanger worden was nu alles wat mij bezighield. Hoe kon ik dit het snelst worden? Wanneer is eigenlijk mijn vruchtbare periode? Hoe kom ik hier in hemelsnaam achter? Zijn er bepaalde posities die een bevruchting ‘garanderen’? Zo ja, waar vind ik die dan?

Uren lang heb ik over het web gesurft, op zoek naar antwoorden. Natuurlijk had ik een vriendin kunnen vragen maar ik wilde niet dat men wist dat wij aan het ‘oefenen’ waren. Dat zou alleen maar lastig zijn. “ En, hebben jullie ons al iets te vertellen”, of “ Schiet es op”. Nee, daar had ik geen zin in. Bovendien wilde ik niet op commando zwanger worden. Ik wilde niet zo’n vrouw zijn die op het moment van haar eisprong tegen haar partner zou zeggen, “ Zo, en doe nu maar ff je ding want voor je het weet is mijn ei gevlogen” . Nee, gewoon lekker ouderwets op de bonnefooi zwanger worden, dat was meer mijn ding. Een half jaar later was het zover.

Op 28 december had ik mijn NOD staan. Vol opwinding ben ik meteen die dag gaan testen. “Shit, negatief”. “ Ach, volgende maand beter”. Nu zat ik op 30 december te Hyven met een vriendin toen we bij het onderwerp zwanger worden aankwamen. Ik had het al die tijd tegen niemand gezegd en kon het niet meer voor me houden en vertelde mijn vriendin dus dat ik negatief had getest. “ Meisje toch, waarschijnlijk heb je gewoon te vroeg getest”. “ Ben je al ongi geworden”, vroeg ze me. “Nee”, zei ik. “ Morgen gewoon nog een keer testen, bij al dat oefenen moet het toch een keer raak zijn”.

De hele volgende dag kon ik aan niets anders meer denken. “Was ik dan misschien toch zwanger”? Thuis gekomen van het werk kon ik eindelijk testen. Testen had ik gelukkig al op voorraad. Nou daar gaat ie dan. Wachten…wachten…pff duurt dat altijd zolang? Jammer, wederom zag ik niks en ik wil de test weggooien maar zie ineens heeeeel vaag een streepje in het tweede vakje. Een vloedgolf van geluk overspoelt mij. Ik ben zwanger, het is gelukt!  

Ik sta te trappelen als een klein kind als manlief thuis komt van zijn werk. Ik loop trots naar hem toe en zeg dat wij, als alles goed gaat, in september papa/ mama worden. “ Hoezo…hoe kan dat nou? We hebben amper seks gehad”. Inderdaad, we hadden die maand weinig seks omdat we beiden met onze gezondheid aan het kwakkelen waren.” Nou”, zei ik. “Ik ben zwanger en die kleine is echt wel van jou!”.

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart