Babymassage Zweeds melken

Babymassage Zweeds melken

Babymassage versterkt niet alleen de band tussen jou en je kind. Het verbetert de bloedcirculatie (huidmassage) en heeft onder meer een positieve werking op darmpjes/ spijsvertering. En het leuke is dat ook vaders door babymassage een mogelijkheid hebben om een één op één momentje te hebben met hun kind. Start je babymassage met bijvoorbeeld de benen. De benen zijn namelijk een stuk minder gevoelig dan sommige andere lichaamsdelen.

Babymassage voor de benen en armen
Bij babymassage voor de benen en armen kan je gebruik maken van technieken die iets weg hebben van het melken van een koe, namelijk Zweeds melken en Indiaas melken. De meest gebruikte massage techniek is Zweeds melken.

baby-massage-lotion-jillxox

Zweeds melken
Houd met één hand je baby’s been vast. Maak met de andere hand een C-vorm en leg je hand om je baby’s enkel. Vervolgens laat je jouw hand van zijn enkel naar boven tot aan zijn heup glijden. Je kan ook het omgekeerde doen. Begin dan bij de heupen en laat je hand tot aan zijn enkel glijden. Deze techniek wordt ook wel Indian milking oftewel Indiaas melken genoemd.

Voor de massage van je baby’s armen kan je ook gebruik maken van bovenstaande technieken.

Wat je misschien ook wilt proberen lijkt een beetje op piano spelen. Plaats je handen op je baby’s benen en doe vervolgens net of je piano speelt op zijn benen. Raak je baby’s benen steeds zachtjes aan met je vingertoppen alsof het veertjes zijn die zachtjes zijn huid aanraken.

Babymassage voor handen en voetjes
Voor het masseren van handjes en voetjes pak je bijvoorbeeld een voetje vast en streel je de bovenkant van zijn voet. Begin bij de enkel en streel zachtjes naar beneden tot aan zijn teentjes. De voetzolen van je baby masseer je lichtjes door cirkelende bewegingen te maken met je duim terwijl je een zachte druk uitoefent op zijn voetzool. Hetzelfde kun je doen voor de handjes. Om de vingertjes te laten ontspannen , houd je iedere vinger tussen duim en wijsvinger en laat je zijn vingers tussen je handen glijden. Laat de vingers ter hoogte van de knokkels langzaam tussen jouw hand glijden en eindig bij de vingertoppen.

Tip
Wordt je baby (peuter of kleuter!) onrustig of begint hij te huilen tijdens de massage maak er dan geen punt van. Kus/ knuffel je kind en stop met de massage. Volgende keer beter.

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart