Cake Pops minicakejes op een lollystok

Cake Pops minicakejes op een lollystok

Mini cakejes op een lollystokje oftewel Cake Pops zijn de smaakmakers op ieder feestje! Of je nu een geboorte, bruiloft of kinderfeestje viert cakepops mogen niet ontbreken. En het leuke is dat je ze ook simpel zelf kunt maken. Liefs Jill vertelt je hoe.

Cake pops zelf maken

Cake pops zijn cakebolletjes met glazuur op een lollystokje die je vervolgens onderdompelt in gesmolten chocolade en voorziet van een topping. Cakepops zien er niet alleen fantastisch uit maar zijn ook nog eens eenvoudig om zelf te maken.
 

Alles wat je nodig hebt om zelf  Cake Pops te maken vind je op Babycakes.nl.

Hieronder vind je een aangepast basisrecept op basis van het boek Cake Pops van Angie Dudley.

Ingrediënten
500 gram cakemix
450 gram kant-en-klare glazuur (of 1 bakje mascarpone)
1350 gram candymelts
decoratiedingetjes (eventueel)

 

Benodigdheden
1 grote cakevorm of blik van 22,5 bij 32,5 cm
grote mengkom
grote metalen lepel
twee bakplaten/grote snijplanken
bakpapier
huishoudfolie
diepe magnetronbestendige kom
lollystokjes
piepschuim of oase

Voorbereiding
Bak de cake volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat hem helemaal afkoelen. Voeg eventueel een kleur en/of smaak aan je cake toe.

Bereidingswijze
Verkruimel de cake zodra deze gebakken en afgekoeld is. Zorg ervoor dat er geen grote kruimels meer in het cakekruim zitten.

Voeg driekwart van het zakje glazuur toe (of bijna het hele bakje mascarpone). Meng dit met de bolle kant van de lepel (of met een vork) goed door de cakekruimels. Het cake-glazuurmengsel moet smeuïg genoeg zijn om er balletjes van ongeveer 3 cm doorsnee van te draaien die gelijkertijd stevig genoeg zijn om hun ronde vorm te behouden.

Draai het cakemengsel met de hand tot bolletjes (of gebruik hiervoor een ijsschep) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Dek af met huishoudfolie en zet enkele uren in de koelkast of ongeveer 15 minuten in de vriezer. De bolletjes moeten stevig zijn, maar niet bevroren.

Doe de candymelts in een diepe kom, op deze manier kun je de bolletjes makkelijkere onderdompelen en tegelijk de kom vasthouden zonder je vingers te verbranden. Werk met porties van 450gram candymelts tegelijk. Laat de candymelts smelten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat de candymelts niet te heet wordt en blijf tussentijds verwarmen en roeren.

Steek de lollystok in het cakebolletje en dompel deze in de gesmolten candymelts. Neem steeds een paar bolletjes tegelijk uit de koelkast of diepvries om mee aan de slag te gaan. Als je de bolletjes in de diepvries hebt gelegd, zet de rest van de bolletjes nu dan in de koelkast, zodat ze stevig blijven, maar niet bevroren raken.

Dompel steeds 1 bolletje tegelijk in de kom met gesmolten candymelts. Schep wat gesmolten candymelts over onbedekte plekjes, zodat het bolletje helemaal bedekt is. Herhaal met de overige bolletjes en laat goed uitharden.

Als je de bolletjes nog wilt versieren met strooisel doe dit dan direct nadat je het cakebolletje in de gesmolten chocolade hebt gedompeld.

Je kunt de bolletjes enkele dagen bewaren in een luchtdichte trommel op het aanrecht of in de koelkast.

Tip

Staat er binnenkort een kinderfeestje gepland dan zijn Cake Pops de manier om er een geslaagd en vooral origineel feest van te maken. Met de Cake Pop maker van Babycakes maak je in een handomdraai 12 perfect ronde cakepops die de kids vervolgens zelf kunnen versieren. Natuurlijk zijn deze super originele cakejes ook leuk om als traktatie op school uit te delen.

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart