Knibbel knabbel huisje voor lekkerbekkies

Knibbel knabbel huisje voor lekkerbekkies

Dit knibbel knabbel huisje is gemaakt van kant en klare biscuit met daarop een regenboog aan snoep.

Benodigdheden
Biscuit, citroensap, poedersuiker, snoepgoed

 

Maak eerst de lijm
Van de citroensap en flink wat poedersuiker maak je een papje wat vervolgens als lijm zal worden gebruikt om het huisje in elkaar te zetten en het snoep er bovenop te plakken. Let er op dat het nog wel vloeibaar is, maar niet te dun omdat het anders niet goed genoeg plakt.

Bouw het huisje
Maak eerst een fundering door een biscuit op plat neer te leggen. Plaats vervolgens tegen de liggende biscuit de daken van het huis. zorg dat je voldoende ‘lijm’ gebruikt. Wacht eerst totdat de lijm droog is voordat je verder gaat bouwen.

Versier de boel
Plak er spekjes, smarties, tum tummetjes op. Besprenkel het met hageslag of vruchtenhagel. Met het mengsel van poedersuiker en citroen kan je ook eenvoudig sneeuw en ijspegels maken. Je kind kan volop zijn creativiteit kwijt met dit onwijs leuke knibbel knabbel huisje. En het leukste is dat hij het daarna lekker op mag eten!

Tip
Dit is ideaal voor een kinderfeestje maar ook zeker leuk voor thuis. Als je een kinderfeestje hebt kan je er zelfs voor kiezen om de huisjes alvast voor te bouwen zodat de kinderen alleen nog maar hoeven te versieren.
Ter variatie kan je de biscuit vervangen door dunne plakken ontbijtkoek. Je kind kan natuurlijk ook een huisje bouwen met een tuin er omheen of een heel dorp. Wanneer je kind een tuin erbij wil dan is het verstandig om de fundering van het huis uit te breiden met nog meer biscuit die dient als tuin.
Stem het snoep af op de leeftijd van het kind en op eventuele allergieën.

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart