Sophie’s eerste verjaardag

Sophie’s eerste verjaardag

“Ik sta erbij en ik kijk ernaar” is wat er door mijn hoofd gaat op de dag dat Sophie 1 wordt. Mijn meisje is al weer 1 jaar oud. Na de vele dramatische verhalen die ik van ouders hoor over hun eerste kind, kan ik echt opgelucht mijn hart ophalen. Ik ben gezegend met een lief doch pittig kind met een mooi karakter.
 
Maar goed, de dag van haar verjaardag is aangebroken en ik popel om Sophie uit haar bedje te halen. Gauw een cappucionootje voor Manlief gemaakt om hem vervolgens zijn bed uit te trappen zodat we gezamenlijk onze dochter kunnen feliciteren. Ben wat dat betreft echt een burgerlijk trutje ;-)…en daar is trouwens helemaal niks mis mee.
 
Het moment suprême is aangebroken. Zachtjes sluipen we de trap naar beneden om Sophie vervolgens te verrassen. Sssttt…”Hey meissie..is ons jarig jobje wakker”, zegt Manlief terwijl hij Sophie uit bed tilt. Met een superbrede glimlach alsof ze een banaan dwars in haar mond heeft, lacht ze ons toe. Dit was voor mij aanleiding om Lang zal ze leven in te zetten. Uiteraard had ik enkele dagen voor haar verjaardag verteld dat wanneer we Hoera zingen, dat ze dan haar handjes in de lucht moet doen. En natuurlijk deed Sophie enthousiast haar handjes in de lucht! Zo schattig en zo vertederend om de verjaardag van je kind te mogen vieren.
 
Enfin nadat we Sophie aangekleed hebben, nemen we haar mee de woonkamer in welke wij de avond daarvoor uitbundig hebben versierd met ik weet niet hoeveel ballonnen en slingers. De blik op Sophie’s gezicht bij het zien van al die kleurtjes en haar favoriet Winnie de Poeh als slinger…onbetaalbaar! Kan ik iedere newbie ouder aanraden om op je baby’s eerste verjaardag toch slingers op te hangen…ook al denk je dat ze het niet snappen, die kleintjes begrijpen meer dan wij denken.
 
Taart en Cadeautjes
Speciaal voor haar eerste verjaardag heb ik een verjaardagstaart besteld in Winnie de Poeh stijl. Echt helemaal leuk! Versierd met snoepjes, en vlaggetjes en natuurlijk een hele mooie My – First – Birthday – kaars. Blazen kan Sophie nog niet, maar eten dat wel. Wat heb ik weer een prachtige foto’s van Sophie die haar eigen taart eet. Gewoon lekker met de handen. Mama maakt wel weer schoon.
 
En dan is het tijd voor de cadeautjes. Tijdens de Sinterklaas merkten we al dat Sophie wel degelijk begreep wat ze met een kado moet doen. Dus ook nu scheurde ze vrolijk het papier van haar cadeaus. “Eh, eh” is het geluid wat Sophie maakt als teken dat ze hetgeen ze ziet herkent. En dat kan wel kloppen want we hebben flink wat Winnie de Poeh cadeautjes voor haar gehaald. Boeken, poppenwagen welke is voorzien van een bijpassende tas, kleding (geen Winnie de poeh), Baby Born plaspop (voor het zindelijk worden) en sambaballen. Sambaballen? Yep, omdat Sophie zo graag danst en muziek maakt. Bovendien heeft ze dan ook iets om mee te schudden wanneer ze met mama Zumba doet.
Sophie heeft heerlijk genoten van alle slingers, ballonnen en alle aandacht en dat was te merken aan de onrustige avond die we tegemoet gingen.

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart