Kindertassen van Elodie Details of Sugar Booger shop je bij Jillxox.nl Ga direct naar de webtique!

Home » Ouders » Kindertas kopen: waar moet je op letten?

Kindertas kopen: waar moet je op letten?

Gaat jouw kleuter binnenkort voor het eerst naar school of gaat jouw peuter naar de crèche? Dan is het handig dat jouw kind een kindertas heeft waar zijn eten en drinken in zit. Maar wat is nou een handige tas voor kinderen van 2 jaar en ouder? Rugzak of toch liever een schoudertas? 

kindertas sugar booger prinses rugzak jillxox blog liefsjillRugzak of Schoudertas
Peuters en met name kleuters willen zelfstandig zijn en dan is een kindertas die dit toestaat wel zo handig. Daarbij wil je een tas die jouw kind geen nek of schouderklachten bezorgd en als het kan dan wil je dat die tas er ook nog eens stijlvol uitziet. Het oog (van papa/ mama) wil immers ook wat. Kindertassen zijn zoals het woord al aangeeft speciaal ontwikkeld op de behoeften van kinderen. Zo zijn de meeste kindertassen voorzien van gewatteerde schouderbandjes die zorgen voor meer draagcomfort en ook pijnlijke striemen in je kindjes schouders voorkomen. Zelf geef ik de voorkeur voor mijn peuter en kleuter aan een rugzak. Simpelweg omdat dit beter is voor hun houding en voor hen makkelijker te dragen is dan een schoudertas die in de weg bungelt wanneer ze naar school lopen of van de schouders glijdt.

Schoudertassen zorgen voor een ongelijke verdeling van het gewicht waardoor je kind automatisch anders gaat lopen en zo vervelende klachten ontwikkeld. Vroeger was een rugzak misschien vooral voor wandelaars maar dat is tegenwoordig al lang niet meer zo. de Rugzak is hip (ook voor mama’s trouwens!

Rugzak als stijlvolle kindertas
De rugzak is ook in de fashionindustrie voor volwassenen helemaal hot waardoor het modebeeld voor kinder rugzakken ook is veranderd. Natuurlijk zijn er nog steeds de Frozen, Minions of Dora rugzakken voor de liefhebbers. Maar gelukkig zijn er ook merken die begrijpen dat er ook ouders zijn (en kinderen!) die graag een wat stijlvollere tas willen. Een goed voorbeeld hiervan is het Zweedse Elodie Detailsof het Canadese SoYoung. Deze merken hebben kindertassen die perfect passen bij het modebeeld of aansluiten bij jouw lifestyle. Kinderen zijn nou eenmaal kinderen en die vinden printjes en kleurtjes nou eenmaal leuk. Vergeet niet dat jouw kind met zijn kindertas wordt gezien, niet jij. Merken die een mooie tas combineren met printjes en meer kleur maar er toch nog stijlvol uit weten te zien zijn bijvoorbeeld de rugzakken van het Duitse Lässig en het Amerikaanse Sugar Booger.

kindertas elodie details jillxox blog liefsjillWaar moet je op letten bij de aanschaf van een kindertas?
Wanneer je kiest voor een kindertas voor jouw kind bedenk dan eerst met welk doel je de tas koopt. Wil je een tas die één a 2 jaar meegaat of wil je een tas die langer mee gaat. Dit kan bepalend zijn om al dan wel of niet te kiezen voor een thematas van films als Frozen, Minions of bekende kinderseries zoals Dora of Prinses Sophia. Ook nylon of stoffen tassen behoren dan wellicht niet jouw keuze. Daarbij vind je misschien dat een tas die langer meegaat ook wel iets meer mag kosten. Dus bedenk eerst waarvoor je kind zijn tas gaat gebruiken en kijk zo nodig ook naar wat je te besteden hebt.

Houd er ook rekening mee dat jouw kind zijn tas niet altijd netjes aan de haak op school heeft hangen. Vooral kinderen die zelfstandig naar school gaan smijten hun tas op het schoolplein om vervolgens nog even met hun vriendjes te spelen. Je wilt in dit geval een tas die tegen een stootje kan. Een tas die van een stevig materiaal gemaakt is, is meestal duurder maar gaat dan ook langer mee.

De meeste kinderen nemen niet de tijd om op hun gemak te lunchen op school. De tas wordt vaak snel opengeritst om net zo snel de boterham en drinkbeker eruit te halen en dan kan het in alle haast gebeuren dat je kind wat drinken knoeit/ eten morst. Een tas die eenvoudig te reinigen is,  heeft dan de voorkeur. Ook tassen die bestand zijn tegen een regenbui of een andere vorm van neerslag genieten de voorkeur.

En tot slot is het wenselijk om een tas te hebben met verstelbare schouderbandjes. Ook als je toch kiest voor een schoudermodel dan is het verstandig om voor verstelbare, liefst gewatteerde, schouderbandjes te kiezen.

Meer artikelen uit dezelfde categorie: