Wintersport met kleine kinderen: praktische tips

Wintersport met kleine kinderen: praktische tips

Ben  jij een wintersport fan en moeder tegelijk? In dat geval zie je vast beren op de weg wanneer je denkt aan een welverdiende wintersport.

Niet doen! Er zijn tegenwoordig genoeg kindvriendelijke wintersportplaatsen die uitgerust zijn met allerlei voorzieningen en gemakken. Zelfs wanneer de kinderen nog in de luiers zitten kun je met een gerust hart op wintersport. Uiteraard is een goede voorbereiding noodzakelijk.

De nieuwe collectie  wintersportkleding hangt alweer in de winkels en de eerste wintersportvakanties worden geboekt. Bij deze een aantal praktische tips voor een zorgeloze wintersport!


Tip1: Zorg voor kwalitatieve wintersportkleding
Kwalitatieve kleding is een vereiste voor kinderen. Let er op dat de wintersportkleding waterdicht en waterafstotend is om bevriezing te voorkomen. De kinderkleding begint al bij maat 62, dus zelfs voor de allerkleinste is er een geschikte outfit te vinden.

Het is raadzaam om voor kleine kinderen een skipak te kopen dat uit één deel bestaat. Op deze manier voorkom je dat er sneeuw tussen de skibroeken en winterjassen kan komen waardoor je kind snel afkoelt. Misschien onnodig om te vermelden maar kies felgekleurde skikleding zodat de kinderen goed herkenbaar zijn.

Tip 2: Zorg voor onderkleding van polyester
Om afkoeling te voorkomen is het goed om onderkleding te kopen. Kies voor ski-ondergoed van polyester vezels zodat het transpiratievocht doorgegeven kan worden.

Tip 3: Let goed op de zon
Naast de kleding moet je met kinderen altijd goed letten op de felle zon. Zorg dat je kind goed ingesmeerd blijft, het liefste met een beschermingsfactor van 30 of hoger. Gebruik geen zonnebrandmiddel op waterbasis, hierdoor kan de huid bevriezen. En gebruik waterproof zonnebrand voor het geval uw kind met de sneeuw gaat spelen of in de sneeuw valt tijdens het skiën.

De ogen van kleine kinderen zijn extra gevoelig voor UV stralen. Kies daarom een goede zonnebril uit die tevens de zijkanten van het hoofd afdekt.

Tip 4: Zoek een geschikte Locatie
Ga op zoek naar een locatie die niet al te hoog in de bergen ligt. De hoogte zorgt ervoor dat de lucht droger wordt waardoor je sneller uitdroogt. Door de verminderde zuurstof in de lucht kunnen kleine kinderen het benauwd krijgen. Frankrijk heeft veel geschikte wintersportsportgebieden die uitgerust zijn met allerlei faciliteiten zoals: een kinderskischool, kindercrèche, kindvriendelijke liften en oefengebieden. Enkele voorbeelden van kindvriendelijke gebieden zijn Châtel, Valmorel en Val Thorens. Ga je liever naar Oostenrijk bekijk dan Fieberbrunn, Filzmoos of Gerlos.

Kortom
Wintersporten met kleine kinderen is heel leuk maar zorg voor een goede voorbereiding en ga op zoek naar een kindvriendelijk skigebied. Geschikte wintersportkleding voor u en uw kind vindt u op Zalando.

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart