Design babyuitzet shop je bij Jillxox.nl Ga naar de Webtique

Home » Ouders » Verzorging » Baby verzorging » Baby nagels knippen

Baby nagels knippen

Baby nagels knippen is de nachtmerrie van bijna iedere ouder. Je baby’s vingertjes zijn zo klein, je baby beweegt. Jij friemelt aan je baby’s vinger waardoor jouw baby ongeduldig wordt en het op een huilen zet. Baby nagels weer niet geknipt en jij bent er nu van overtuigd dat het knippen van baby nagels niet aan jou is besteed. Onzin! Ook jij kan jouw baby’s nagels knippen zodra je weet hoe. Daarom heb ik hier een paar tips voor je om eenvoudig, snel en zonder angste baby nagels te knippen.

Allereerst kies je een schaar, vijl of nagelclippertje om jouw baby’s nageltjes mee te knippen. Belangrijk hierbij is dat je iets kiest waar jij je prettig bij voelt. Vervolgens doe je er goed aan om het knippen/ vijlen van de nagels onderdeel te maken van een routine. Bijvoorbeeld na zijn badje of na de laatste flesvoeding of borstvoeding.

nagel knip setjeBaby nagels knippen met schaar of nagelclippertje
Baby nagels knippen met een schaar of nagelclippertje is wellicht nog het meest lastig omdat dit twee babyartikelen zijn waarmee je jouw baby per ongeluk pijn zou kunnen doen. Wanneer je hiervan gebruik maakt doe je er verstandig aan om je baby’s nageltjes te knippen na zijn babybadje. Geef je baby nu eerst zijn flesje of de borst. De nageltjes zijn nu nog mooi zacht en je baby is lekker ontspannen door zijn baby badje en zijn flesje melk.

Leg je baby op een plek waar je voldoende licht hebt, jij makkelijk bij zijn nageltjes kunt en je baby lekker ligt. Pak het eerste vingertje en duw voorzichtig met een lichte druk de huid, net onder de nagel, naar beneden. Zo komt de nagel goed vrij te liggen en hoef je niet bang te zijn dat je per ongeluk in je baby’s huidje knipt. Je hebt nu alle vrijheid om je baby’s nagels te knippen.

Help! De baby beweegt tijdens het nagel knippen
Ja, ook dit komt vaak genoeg voor. Je baby beweegt tijdens het nagel knippen. Blijf rustig en zorg er vooral voor dat de nagel goed vrij blijft van de huid. Zo lang je daar op let kan je je baby niet in zijn huidje knippen en hoef je daar dus niet bang voor te zijn. Vind je het wel eng. Stop dan direct en ga pas weer verder met nagels knippen wanneer je baby slaapt. Echter zul je merken dat wanneer je het nagel knippen in een routine verwerkt je baby hieraan went en niet meer tegenstribbelt. Doordat je het nagel knippen op een vast moment doet, steeds na zijn badje, gaat je baby het nagel knippen steeds meer zien als een extra momentje met zijn mama/ papa en kunnen jullie allebei genieten.

Baby nagels vijlen
Baby nageltjes kan je ook met een vijl kort maken. Gebruik bij voorkeur een kartonnen nagelvijltje. Belangrijk bij het vijlen van baby nagels is dat je steeds dezelfde richting opvijlt. Dus van links naar rechts of van rechts naar links. Doe je dit niet dan ontstaan er kleine scheurtjes in de nagel die kleine haakjes vormen en waar je baby zich aan kan bezeren. Voordeel van baby nagels vijlen is dat je niet bang hoeft te zijn dat je in je baby’s huid knipt.

Nageltrimmer Zoli baby manicure pedicure set JillswebtiqueHet kan nog makkelijker
Baby fabrikanten weten waar ouders tegen aan lopen waardoor er steeds weer nieuwe babyverzorging producten op de markt komen. Zo verschijnen er steeds meer nagelschaartjes en nagelclippers met een meer ergonomische vormgeving zodat je nog makkelijker baby nagels kunt knippen.

Maar ook zijn er geautomatiseerde hulpjes zoals de luxe baby manicure/ pedicure set van Zoli baby waarbij je jouw baby’s nagels al bijna vanzelf worden gevijld. Jammer genoeg worden de producten van Zolibaby niet meer via de retail aangeboden en zijn enkel nog direct via Zolibaby verkrijgbaar.

 

 

Meer artikelen uit dezelfde categorie: