Difrax BtoB kolf

Difrax BtoB kolfAls je als moeder borstvoeding wilt geven dan doe je dit wellicht het liefste door jouw kindje direct aan jouw borsten te leggen. Dit is jammer genoeg niet altijd mogelijk zoals bij een ziekenhuisopname of wanneer je werkt. In dit soort situaties kan het juist heel prettig zijn om gebruik te maken van een kolfapparaat.

In principe zijn alle kolfapparaten gelijk en is het aan jou om te bepalen welke borstkolf het beste bij jou en jouw situatie past. Natuurlijk doen leveranciers van borstkolven er alles aan om de ideale borstkolf te ontwerpen. Zo heeft Difrax de Breast to Baby kolf ontworpen welke in 2011 de Baby Innovation Award won. Klinkt veel belovend. Liefs Jill heeft de Breast to Baby kolf van Difrax eens kritisch bekeken.

Techniek & Design
De Breast to Baby kolf (BtoB kolf) van Difrax is werkelijk een kolfapparaat wat gezien mag worden en je graag in de woonkamer laat staan in plaats van snel wegmoffelt wanneer de visite komt. Wat een stylish design! En laat ik nou net als vele moeders met mij gevoelig zijn voor alles wat mooi is. Een fraai ogende borstkolf op papier zorgt er natuurlijk nog niet voor dat ik kan kolven zoals ik dit graag zou willen. Dus wordt het tijd dat ik de borstkolf van Difrax eens uitpak en ga gebruiken.

Je kan merken dat Difrax een vrouwenbedrijf is, zelfs de handleiding is afgestemd op vrouwen. Duidelijke instructies vergezeld met ditto afbeeldingen. De kolf heb ik dan ook in een mum van tijd in elkaar gezet. Vervolgens kan ik de borstkolf aanzetten of pauzeren met één simpele knop. Plus en min gebruik ik om de zuigkracht te verhogen of juist te verlagen en zodra de melk toeschiet kan je via een simpel knopje over gaan op het echte kolfwerk. De BtotB kolf gaat overigens na 3 minuten zelf over van toeschietreflex modus naar kolfmodus. Maar als je hier niet op wilt of hoeft te wachten dan kan je ook handmatig overschakelen. 

Zo, het theoretische gedeelte heb ik. Nu testen!

Zuigkracht
Er zit flink wat power in de BtoB borstkolf waardoor ik deze snel van zijn maximale stand afhaal. Natuurlijk moet een borstkolf flink wat zuigvermogen hebben, jouw baby heeft dit immers ook. Wanneer je de zuigkracht iets te intens vindt, dan kan je deze eenvoudig bijstellen met de plus- of minknop.

Aangezien ik op dit moment zwanger ben, produceer ik nog geen melk. Daar heb ik Daniëlle dus voor ingeschakeld. Daniëlle is onlangs (1 maand geleden) voor de eerste keer mama geworden. Leuk he! Maar goed, Daniëlle test voor mij dus nog even de melkproductie.

Terwijl Daniëlle kolft bestudeer ik de BtoB kolf en daarmee ook haar borst uitvoerig. Beetje vreemd is het wel, maar ach ook daar heb je vriendinnen voor. Wellicht is het handig om te weten dat Daniëlle een uur geleden haar baby nog borstvoeding heeft gegeven en nu de BtoB kolf van Difrax uitprobeert. De borst heeft zich dus al weer kunnen vullen zonder dat de boel op knappen staat en de melk er dus zo al uitstroomt.

  

Enfin de kolf is geïnstalleerd. Eerst in toeschietreflex modus. Wachten tot de melk begint toe te schieten en dan met 1 druk op de knop in kolfmodus en dan op pauze want Daniëlle wil even op een andere plek gaan zitten. Mmmhhh, dat lukt dus niet. Alhoewel de adapter die geleverd wordt bij de BtoB kolf een redelijke lengte heeft, kan Daniëlle niet op een andere plek gaan zitten omdat de snoer tekort is. Gelukkig is de BtoB kolf, net als de meeste electrische kolven, ook te gebruiken met batterijen waardoor je kan kolven waar en wanneer het jou uitkomt.

Geschikt voor iedere borst
De Difrax b to b kolf is ontworpen naar de vrouwenborst en bestaat daarom uit twee schelpen. Een buitenschelp en een binnenschelp. De binnenschelpen worden geleverd in drie maten: S, M en L zodat jouw tepels niet beschadigd raken tijdens het kolven en de melk daar stroomt waar hij moet stromen. Daarbij is geen borst hetzelfde en is iedere vrouw weer anders.

Zelf heb ik met mijn F Cup de grootste binnenschelp gebruikt tijdens het testen. Daniëlle, een vriendin met een kleine C Cup vond maat M het meest prettig.

Handenvrij kolven

Een beetje kolfapparaat zorgt er voor dat ik nog altijd gewoon lekker kan bellen, whatsappen, lezen of iets anders waarbij ik mijn handen nodig heb. Doordat er geen slangetjes in de weg zitten wanneer je de borstkolf plaatst, wordt de borstkolf op zijn plaats gehouden door je (voedings) BH of een stevige top. Je hebt je handen dus niet nodig.Doordat de B to B kolf zo ontwikkeld is dat je eenvoudig kunt kolven zonder dat je bovenlijf bloot komt te liggen of dat het voor anderen overduidelijk is dat je aan het kolven bent, voelt Daniëlle zich geen melkkoe.

Persoonlijk ben ik blij dat ik in de luxe positie zat waarbij ik Sophie bijna 6 maanden lang de borst kon geven. De kolf gebruikte ik voornamelijk om mijn melkproductie te reguleren en toen we spruw hadden.

Hip, hot & handig
De BtoB kolf ontvangt zeer zeker het hip, hot & handig label van Liefs Jill! De BtoB kolf is de eerste kolf die gezien mag worden. Een kolf die zowel stylish als technisch goed in elkaar zit en een saai klusje als kolven toch zeker wel aangenamer maakt. Bovendien vervult Difrax al haar beloften via de BtoB kolf en is deze wat mij (en Daniëlle) betreft de meest mamavriendelijke kolf van dit moment.

Is de Breast to Baby kolf ook voor jou en jouw situatie een geschikte borstkolf?
Ga dan snel naar www.difrax.nl en koop jouw BtoB kolf voor een prettige en hopelijk lange borstvoedingsperiode.

 

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart