De mooiste babyflessen shop je bij Jillxox - Baby en Kids design winkel! Shop direct online!

Home » Ouders » Voeding » Flesvoeding » Babyflessen

Babyflessen

Babyflessen zijn er in zoveel verschillende soorten en maten dat het je als aanstaande moeder wellicht begint te duizelen wanneer je een babyfles voor jouw newborn probeert te shoppen. Jill helpt je in jouw keuze voor de juiste fles door de verschillende soorten flessen toe te lichten.

Welke babyfles is goed voor mijn baby?
Alle in Nederland verkrijgbare babyflessen zijn evenals de flesspenen geschikt voor flesvoeding en borstvoeding. De keuze voor de babyfles is dan ook eigenlijk meer afhankelijk van jou als ouder. Welke fles ligt lekker in de hand? Welke fles spreekt jou qua design het meeste aan? En welke speen past op de fles die jij wilt gebruiken? Bij borstvoeding kijk je het beste welke babyfles er op het kolfapparaat van jouw keuze past.

Smalle hals flessen
Smalle hals flessen worden meestal gebruikt in combinatie met borstvoeding. De huidige borstkolven zijn namelijk tot nu toch enkel ontworpen om te gebruiken met de smalle hals flessen. Indien je borstvoeding geeft en je gaat kolven dan kan je eigenlijk niet anders dan een fles met een smalle hals zoals de plastic  S-flessen van Difrax aan te schaffen. Gaat jouw voorkeur uit naar een glazen babyfles, kijk dan eens naar de babyflessen van Lifefactory, Dr. Brown of Google eens op  ‘babyflessen glas’ voor meer keuze. De Lifefactory babyflessen kunnen overigens direct in de vriezer om vervolgens in de magnetron te worden opgewarmd.

Mogelijk nadeel: de smallere flesopening maakt het lastiger om de kant en klare poedermelk van je zuigeling zonder knoeien hierin te scheppen. Koop bij dit type flessen dan ook altijd een melkpoederdoosje zodat je zonder te knoeien de juiste hoeveelheid in je baby’s fles krijgt.

Glazen babyfles met smalle hals en silicone sleeve via Jillxox.nl

Brede hals flessen of Wideneck fles
In tegenstelling tot de smalle hals flessen vind je steeds vaker brede hals flessen. Brede hals flessen zijn zowel in plastic als in glas (check Jillxox.nl) verkrijgbaar. Let er bij de aanschaf van plastic babyflessen goed op dat je BPA – vrije babyflessen hebt die vrij zijn van schadelijke stoffen voor je baby. Brede hals flessen zijn overigens eenvoudiger te reinigen door de brede hals. Brede hals babyflessen die er ook nog eens hip uitzien met een printje koop je het beste van het merk Suavinex.

Dit stijvolle Spaanse merk produceert hippe babyflessen volgens de laatste mode. Extra luxe babyflesjes vind je in de Haute Couture collectie van Suavinex. Het mooiste is dat je bijpassende fopspenen kunt kopen. Niet iedereen houdt van printjes op zijn babyfles. Wil je liever een fles zoals iedereen die heeft, dan shop je jouw fles bijvoorbeeld bij de Hema of bijvoorbeeld de Prenatal.

Mogelijk nadeel: je kan niet direct de afgekolfde melk hierin bewaren en zult altijd eerst de afgekolfde melk vanuit een flesje/ zakje hierin moeten overgieten.

Haute Couture babyfles via Jillxox blog

Grote babyfles of liever een kleine
De maximale hoeveelheid moedermelk of zuigelingenmelk die tegenwoordig in een fles gaat bevindt zich tussen de 180 ml en 270 ml. In de kleinste fles gaat vaak een hoeveelheid tot 150 ml. Gebruik een kleine babyfles tot ongeveer 6 maanden en stap dan over op een grotere fles omdat je baby dan meer flesvoeding of borstvoeding nodig heeft. Het beste koop je dan ook minimaal 2 babyflessen van hetzelfde formaat zodat je altijd een schone babyfles klaar hebt staan. Tegenwoordig worden er ook al babyflessen gemaakt die je kunt voorzien van een drinktuit zodat je baby vanaf 6 maanden zijn babyfles gebruikt als antilekfles. Zuigflessen die je als antilekfles kunt gebruiken zijn van het merk Suavinex en shop je online bij Baby en Kidsdesign winkel Jillxox.nl.

babyfles meaningful life collectie via jillxox

Glazen babyfles, Plastic babyfles of babyfles van Roestvrij staal
Glazen babyflessen zijn gemaakt van een duurzamer materiaal waardoor ze langer mee gaan en ook langer mooi blijven. Hetzelfde geldt voor RVS babyflessen. Een bijzonder voordeel van roestvrij stalen babyflessen is dat de vitaminen in moedermelk beter behouden blijven doordat er in tegenstelling tot glazen of plastic babyflessen geen licht bij de melk komt.

Plastic babyflessen moeten bij wet BPA – vrij zijn. Europese babyflessen voldoen dan ook aan deze norm. BPA – vrije plastic babyflessen zijn overigens een stuk lichter om te dragen en om vast te houden voor je baby.

Tip
Kook de flessen regelmatig uit in een pan met kokend water voor gedurende 5 minuten. Zo voorkom je dat je baby ziek wordt door een slechte hygiëne. Gebruik tevens een flessenborstel met een speciaal flesspeenstuk zodat je ook de flesspeen en onder de randen van de babyfles schoon kunt maken. Je kan ook een los schoonmaaksetje voor flesspenen, rietjes, drinktuiten en dergelijke kopen. Door een slechte hygiene kunnen baby’s snel ziek worden en onnodig last hebben van darmkrampjes.

mimijumi-babyfles-natuurlijke-opvolger-van-borstvoeding-artikel-jillxoxNIEUW
Vrij nieuw zijn de borstachtige babyflessen die qua zuigbeleving veel overeenkomsten hebben met het zuigen aan de moederborst. Sommige leveranciers slagen er zelfs in om een baby fles op de moederborst te laten lijken, zoals de Mimijumi baby fles.

Meer artikelen uit dezelfde categorie: