Design babyuitzet shop je bij Jillxox.nl Ga naar de Webtique

Home » Ouders » Voeding » Flesvoeding » Flesvoeding – hoe maak ik een flesje klaar

Flesvoeding – hoe maak ik een flesje klaar

Gebruik gekookt leidingwater. Je mag dus gewoon kraanwater gebruiken om deze vervolgens in de magnetron, flessenverwarmer of via de waterkoker aan de kook te brengen.
Let op: wanneer je huis voorzien is van loden waterleidingen is het raadzaam je waterleidingbedrijf te raadplegen ivm schadelijke stoffen. Loden leidingen komen vandaag de dag eigenlijk niet meer voor tenzij je een oud huis hebt.

Laat vervolgens het water afkoelen tot de juiste temperatuur voor je baby. De juiste temperatuur is water dat je op de binnenkant van je pols niet voelt. Je voelt geen warmte maar ook geen kou wanneer je dit op je pols druppelt.

Op de verpakking staat duidelijk aangegeven hoeveel ml water je moet verwarmen en hoeveel schepjes er vervolgens in moeten. Houd je aan de aanbevolen hoeveelheid om overbelasting van bijvoorbeeld de nieren te voorkomen. De voeding is afgestemd op wat een babylichaam kan verwerken. Te veel poeder kan ervoor zorgen dat sommige organen harder moeten werken om de voeding te verteren. Te weinig voeding zorgt dat je kindje voeding en voedingsstoffen tekort komt en zich niet voldoende kan ontwikkelen.

Meer artikelen uit dezelfde categorie: