Shop jouw bijtring direct online via Baby & Kidsdesign winkel Jillxox! Ga direct naar de webtique!

Home » Acties & Promoties » Bijtring

Bijtring

bijtring rubber liefsjill blog jillxoxEen bijtring? “Dat is zo’n ding waar je baby op kan bijten, toch?” Klopt. maar er is meer. Een bijtring kan een prachtig educatief speeltje voor je kind zijn en belangrijker nog een bijtring werkt als pijnstiller bij doorkomende tandjes. Hieronder vertel ik je meer over het doel van een bijtring zodat je voor jezelf kunt beslissen of je een bijtring voor jouw baby nu aanschaft, later of misschien helemaal niet.

Moet ik een bijtring aanschaffen en zo ja wanneer?
Niks moet, maar voor je baby is een bijtring wel erg prettig. Merk je dat je baby op zijn fopspeen of op zijn knuffeltje begint te bijten of bijvoorbeeld met zijn vingertje steeds in zijn mondje zit te wrijven? Dan doe je er goed aan om eens in de mond van je baby te kijken en te voelen (wel even je handen wassen!). Is je baby’s tandvlees wat dikker, een beetje rood, kwijlt je baby meer dan anders en is je baby bijzonder humeurig al dan wel of niet gepaard met koorts, dan zou het zo kunnen zijn dat de eerste tandjes van je baby hun weg naar buiten proberen te vinden. Je kunt je voorstellen dat dit pijnlijk is en zelfs jeukt. Tegen de jeuk en de pijn probeert je baby zelf al van alles, maar het beste helpt hem toch echt een bijtring. En dan is het toch fijn dat je als oplettende ouder in de gaten hebt, dat je baby last heeft van doorkomende tandjes 😉

Welke bijtring?
Voor wie het niet in de gaten heeft dat zijn kind last heeft van doorkomende tandjes, niks aan de hand. Je baby overleeft het wel, maar toch is het fijn om een bijtring te hebben die helpt bij het soepel maken van het tandvlees zodat de tandjes makkelijker door het tandvlees heen kunnen en je baby er dus minder (lang) last van heeft. De meeste baby’s vinden het sowieso fijn om ergens op te kunnen sabbelen/ bijten en dan kan je een bijtring al vrij vroeg geven. Je hebt ze al voor baby’s die je vanaf 0 maanden kunt geven. Die van 100% natuurlijk latex/ rubber zijn het meest prettig voor je baby. Dergelijke bijtringen zijn voorzien van een soort opliggende bobbels die het tandvlees masseren en voorbereiden op doorkomende tandjes. Een bijtring is dan ook een perfect kraamcadeau waar de meeste giftshoppers niet aan denken. Heb jij weer iets unieks om te geven.

bijtring wit roze liefsjill blog jillxoxBijtring met koelelement
Bijtring met koelelementen zijn ideaal wanneer je baby’s tandvlees dik en rood is. Je legt de bijtring met koelelement dan in de koelkast zodat je baby heerlijk op het koude gedeelte kan bijten/ sabbelen. De kou zorgt voor de nodige verlichting.

Rubber bijtring
Een rubber bijtring en een bijtring met koelelement zijn bij doorkomende tandjes echte musthaves en mogen eigenlijk niet ontbreken aan je babyuitzet of op je geboortelijstje. Er zijn ook bijtringen met muziek, sleutels, in rare vormen en zelfs met knuffels. Baby’s die niet zo heel erg last hebben van doorkomende tandjes zoeken gewoon iets om op te bijten of om mee langs het tandvlees te schuren vanwege de jeuk en dan maakt het niet zo heel gek veel uit waarmee ze dat doen. Mijn kind gebruikte zelfs het klittenband van zijn slabbetje. Maar dat was meer omdat ik het niet door had dat hij last had van doorkomende tandjes…

Ik hoop dat je met bovenstaande een betere keuze kunt maken voor het wel of niet aanschaffen van een bijtring. En als je wel een bijtring aanschaft dan weet je nu ook een beetje wanneer je deze het beste kunt aanschaffen (liefst dus nog voor dat je kindjes symptomen heeft van doorkomende tandjes) en welke bijtring dan het beste bij jouw baby past.

Shopknuffelbijtring liefsjill blog jillxoxtip
De lichtgewicht rubber bijtring van Natursutten moet je gewoon hebben. 100% natuurlijk rubber, in de vorm van een ster en hij komt in een prachtige verpakking! Ook leuk zijn de bijzondere knuffelbijtring zoals hiernaast het vosje. Natursutten en knuffelbijtringen zijn natuurlijk super als babyshowergift of kraamcadeautje. Wil je geen poespas en gewoon een bijtring (met of zonder koelelement) dan zijn die van Suavinex lekker trendy. Weet je echt niet welke bijtring het beste is voor je baby dan kan je ook nog kijken naar wat de verpakking zegt. Meestal staat er een leeftijd (0+, 4+, etc) bij die voor de meeste baby’s geldt. Slechts een enkele baby zal afwijken in het patroon van welke tand er eerst komt. Dus kijk naar de leeftijd en kijk vooral ook naar welk type bijtring jouw baby behoefte heeft en shop zo jouw baby’s bijtring.

Meer artikelen uit dezelfde categorie: