Design babyuitzet shop je bij Jillxox.nl Ga naar de Webtique

Home » Promoties » IJsjes maken

IJsjes maken

IJsjes maken doe je gewoon zelf! Natuurlijk maak jij als hippe moeder de lekkerste zelfgemaakte ijsjes waar menig schoolmoeder nijdig van wordt omdat jouw kind lekkere gezonde zelfgemaakte ijsjes trakteert. Niet? Hoeft ook niet hoor. Gewoon ijsjes maken omdat je samen met je kind iets leuks wilt doen of omdat je een coole activiteit voor een kinderfeestje wilt, dat kan natuurlijk ook.

Waarom zelf ijsjes maken?
Zelf kan ik er enorm van genieten om iets zelf te maken. Mijn fantasie de vrije loop te laten en lekkere ijsjes te bedenken die je in de supermarkt of ijssalon niet kunt krijgen. Daarom dus, zelf ijsjes maken. Maar er zijn natuurlijk ook gezondheidsredenen om zelf ijsjes te willen maken. Het meest voor de hand liggende is wellicht dat je als ouder kiest voor ‘gezonde’ ijsjes die van alleen maar vers fruit en andere verse ingrediënten zijn gemaakt. Maar wat denk je van kinderen met een lactose allergie, gluten of diabetes. Voor die kinderen is het dus wel zo prettig wanneer ze een ijsje ‘op maat’ gemaakt krijgen.

ijsjes maken papieren beker als ijsmal jillxox blogZelf ijsjes maken met ijsmallen
Toen ik voor het eerst op het idee kwam van zelf ijsjes maken, liep ik al vast bij waar ik die dingen waar je ijs mee maakt kunt kopen. Die dingen blijken ijsmallen te heten. Maar waar kan je nou die ijsmallen kopen waar iedereen een stuk of wat ijsjes mee invriest ? Volgens mij heb ik ze uiteindelijk gevonden bij de Blokker. Enfin. Als je een mal hebt dan gooi je er wat vloeistof in waarvan je denkt dat je daarmee lekker ijs kunt maken, invriezen en klaar.
En dat ‘klaar’, dat duurt juist nog zo lang. Vooral wanneer het ineens onverwachts warm weer wordt en je ‘even’ een ijsje denkt te maken. Ijsjes maken met een ijsmal of een mal voor ijsblokjes is dus snel, makkelijk en goedkoop maar daar kun je niet op wachten.

Zelf ijsjes maken met de Zoku Quick pop maker
Nou zag ik onlangs een actie in de winkel, die winkel met die super schattige hamstertjes in hun commercials, met een Zoku Quick pop maker. Heb toen meteen even via mijn nieuwe Samsung Galaxy S3, de Samsung Galaxy S4 is natuurlijk super maar dat scrollen met je ogen daar moest ik te veel mijn best voor doen dus…, de Zoku Quick pop maker gegoogled. Ik kwam wat filmpjes op youtube tegen en was meteen verkocht. Wat een geweldig apparaat! Ik zal je vertellen hoe het werkt.

ijsjes maken zoku pops aardbei chocolade jillxox blog

Zo werkt de Zoku Quick pop maker
Even heel simpel uitgelegd komt het er op neer dat je de Zoku Quick pop maker in zijn geheel minimaal 2 uur in de vriezer plaatst. Vervolgens haal je de quick pop maker eruit, doet de ijssticks op hun plek in de mal in van de Zoku Quick pop maker en giet er een vloeistof naar keuze in (vruchtensap, melk, ranje, vla, yoghurt etc). Vervolgens heb je binnen 10 minuten één, twee of drie heerlijk zelfgemaakte klassieke ijsjes! Of in het Engels de zo geliefde ‘Popsicles’. Het aantal ijsjes is afhankelijk van welk type Quick pop maker je hebt.

Zelf heb ik de Zoku Quick Pop maker Duo variant gekocht. Deze variant is voor met zijn viertjes meer dan genoeg. Meestal dan 😉

Wees niet zuinig met smaak!
Zelf heb ik tot nu toe alleen nog geëxperimenteerd met het maken van een klassiek ijsje van vers gepureerde vruchten als aardbei, meloen en mango. Maar ook met zuivel als melk en yoghurt met stiekem een beetje room. Het is wel een beetje zoeken naar de smaak. Zelf heb ik gemerkt dat wanneer ik het mengsel zoet vind , het juist nog net wat zoeter/ smaakvoller moet zodat je ook een smakelijk ijsje hebt. Door het invriezen verlies je namelijk wat smaak dus moet je je mengsel van te voren flink op smaak brengen.

Zoku Quick pop maker bewaardoos jillxox blog

Make it like Magnum
Is je ijsje klaar versier het dan met chocolade, fijngehakte nootjes en  ander leuk strooi spul. Als je chocolade neemt, koop dan een chocolade met minimaal 70% cacao. Deze chocoladerepen zijn wat duurder maar ook veel lekkerder. En als je ijs eet dan wil je toch ook gewoon genieten?

Met de Zoku Quik pop maker heb je ook een chocolade station waarmee je die heerlijke chocolade overgoten ijsjes maakt a la Magnum ijs . Maar je kan ook middels de Zoku Karakterset jouw ijsje voorzien van leuke gezichtjes en figuurtjes. Echt je kan het zo gek niet bedenken of de Zoku Quick pop maker helpt je met het maken van party – waardige ijsjes!

Al met al is het geweldig leuk om ijsjes zelf te maken. Vooral wanneer je kinderen hebt is dit een leuke activiteit om samen met je kind, als gezin, te doen. En wat denk je van verjaardagspartijtjes waarbij je snel je Zoku Quick pop maker te voorschijn haalt om in no time ijsjes te maken. Owja, Zoku heeft natuurlijk ook een handige opbergbox waarin je maar liefst 6 ijsjes in kunt bewaren. IJsjes maken met een goedkope mal waarbij je heeeel lang moet wachten of met een handig apparaat waarmee je binnen 10 minuten drie ijsjes klaar hebt…aan jou de keus. Have Fun!

Tip
Check Jill’s Pinterest board ‘Icepiration‘ voor meer ijs inspiratie!

Wist je dat?
NICE op een stokje glutenvrije en lactosevrije ijsjes maakt.

Meer artikelen uit dezelfde categorie: