Veilig autostoeltje: Zo houd je jouw kind ook in de auto veilig!

Veilig autostoeltje: Zo houd je jouw kind ook in de auto veilig!

Als ouders wil je het beste voor je kind en daar hoort ook de beste en een veilig autostoeltje bij. Maar is het nou echt nodig zo’n veilige autostoel en moet ik perse een nieuwe kopen?

Waarom een veilig autostoeltje aanschaffen?
Goedgekeurde autozitjes en zittingverhogers zorgen ervoor dat je jouw kind veiliger van A naar B kunt brengen. Wanneer je jouw kind in een autostoeltje of zitverhoger vervoert, is de kans op ernstig letsel tijdens een ongeval meteen 30% lager.
De kans dat je kind komt te overlijden bij een ongeluk is meteen 50% lager. Deze cijfers lijken mij reden genoeg om voor je kind een autostoeltje/ zitverhoger te kopen. Bovendien ben je volgens de wet verplicht om je kind in een voor hem bestemd stoeltje te vervoeren.

Regels voor het vervoeren van kinderen met de auto
Hieronder volgt een opsomming van hoe kinderen in een auto vervoert moeten worden en kan worden verdeelt in kinderen jonger dan 3 jaar en kinderen ouder dan 3 jaar:

Voor kinderen jonger dan 3 jaar geldt:
– als je kind kleiner is dan 1.35m gebruik je een kinderzitje (autostoel of zittingverhoger);
– als je kind langer is dan 1.35 m dan moet hij op de achterbank met een gordel om;

 


Voor kinderen ouder dan 3 jaar geldt:
– als er geen plaats meer is voor een (derde) kinderzitje (in de meeste auto’s passen 2 kinderzitjes), dan mag een kind met alleen de gordel om achterin zitten;

in de brochure Veilig vervoer van kinderen in de auto vind je meer tips, richtlijnen en hulp bij het uitzoeken van het juiste kinderzitje om jouw kind veilig te vervoeren.

Goed en een gekeurd veilig autostoeltje/ zittingverhoger
Veel ouders vinden autostoeltjes duur en daar moet ik ze gelijk in geven. Maar als je kijkt hoe lang je met een autostoeltje doet en het feit dat je jouw kind daarmee beschermd, dan is het geld aan een autozitje toch altijd goed besteed?

Tweedehands een kinderzitje aanschaffen is alleen verstandig als je voor 100% zeker weet dat het autostoeltje dat je wilt aanschaffen niet in een botsing was. Daarom wordt altijd aanbevolen om een nieuw kinderzitje te kopen.

Gekeurde autostoeltjes zijn te herkennen aan het ECE label (ECE 44/03 of 44/04). Wil je weten wat de experts van een autostoeltje vinden. Bekijk dan de autostoeltjes test van de ANWB.

autogordel veiligheidsclipje te koop via jillxox

Wist je dat
Je kinderen in een kinderzitje dat tegen de rij inrichting in moet worden geplaatst(autostoeltje) NOOIT vervoerd mogen worden op een plek waarbij de airbag is ingeschakeld.
Zwangere vrouwen vanaf de tweede zwangerschapsmaand beter gebruik kunnen maken van een speciale zwangerschapsgordel.
Er speciale autogordel veiligheidclipjes zijn die voorkomen dat jouw kind tussen de gordels glijdt.

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart