Design babyuitzet shop je bij Jillxox.nl Ga naar de Webtique

Home » Ouders » Ontwikkeling & opvoeding » Shop slimmer met kinderen

Shop slimmer met kinderen

 “Blijf daar nou van af” en  “Nee, niet aankomen” zullen voor menig ouder geen onbekende zinnen zijn wanneer het gaat om winkelen met kinderen. Want wat kinderen altijd doen is ‘kijken met hun handen’. Alles wat ze zien willen ze aanraken, vasthouden, gooien enzovoorts en vooral dat laatste wil je als ouder liever niet. Maar waarom is het altijd zo’n gedoe om je kind te laten kijken met zijn ogen in plaats van met zijn handen? En hoe zorg je ervoor dat shoppen met je kids geen drama wordt?

Het antwoord ligt voor de hand, en begint bij te weten wat de knelpunten zijn waardoor shoppen met kids altijd op een drama uitloopt. Logischerwijs kan je hier als ouder vervolgens rekening mee houden. Maar laten we eerst eens achterhalen waarom kinderen altijd overal aan moeten zitten tijdens het winkelen.

Kinderen kijken met hun handen
Kinderen ontdekken hun wereld in eerste instantie met hun handen waardoor alleen kijken niet genoeg is. Dus mocht je je afvragen waarom jouw kind toch steeds overal aan moet zitten wanneer je met hem naar de winkel gaat. Zijn handen ‘moeten’ nou eenmaal controleren wat zijn ogen zien. Je kind wil dan eigenlijk controleren of die ene knuffel nou echt zacht is of dat hij toch anders aanvoelt dan dat zijn ogen hem vertellen. Als volwassene weet je inmiddels dat een pluche knuffel altijd lekker zacht aanvoelt. Jouw kind is daar nog niet van overtuigd en moet dit nog leren. Pas wanneer jouw kind genoeg kennis heeft opgedaan, zal de ‘drang’ om dingen met de handen te willen controleren afnemen en zal hij met zijn ogen gaan kijken in plaats van steeds zijn handen te gebruiken.

Plannen, plannen en nog eens plannen
Mocht je het niet gewend zijn om te plannen dan is het zeker aan te raden om hiermee te beginnen. Want als newbie ouder leer je al vrij snel dat planning essentieel is doordat je baby rust, reinheid en vooral regelmaat wil. Ook voor een rustig dagje shoppen geldt dat je moet plannen en rekening houden met de leeftijd van je kind. Een baby kan snel onrustig worden tegen etenstijd, een dreumes kan drammerig worden wanneer hij moe wordt en een peuter kan een driftbui krijgen puur uit verveling. Vergeet niet dat shoppen voor jou een uitje is, maar je kinderen dit heel anders kunnen ervaren.

Stop op tijd
Natuurlijk wil jij nog even lekker door gaan met shoppen maar je kids zijn het shoppen meer dan beu. Wees op zo’n moment dan zo wijs om te stoppen met shoppen. Doorgaan zorgt vaak voor frustraties bij jou en driftbuien bij je kinderen waardoor je dus inderdaad ‘die moeder bent die met jengelende, histerisch huilende kinderen en zelf al schreeuwend’ door de stad gaat. Geef dus liever toe en ga gewoon naar huis.

En zo zijn er nog meer dingen die het shoppen met kids leuker maken. Lees binnenkort nog meer tips zodat shoppen een leuke ervaring voor je kinderen is en voor jou ook leuk blijft.

Meer artikelen uit dezelfde categorie: