Slaaptrainer Sam is NU te koop via de webtique van Jillxox Shop dit artikel!

Home » Ouders » Ontwikkeling & opvoeding » Slaaptrainers | uitslaaphulp voor ouders

Slaaptrainers | uitslaaphulp voor ouders

Slaaptrainers zijn het ideale uitslaaphulpje voor ouders! Een slaaptrainer is een peutervriendelijke klok die jouw kind helpt met zijn besef van tijd. En hij geeft jou als ouder net even dat beetje extra tijd die nodig is om eens een keer zonder wallen je bed uit te komen.

slaaptrainer-schaap-zazu-sam-blog

Hoe werkt een slaaptrainer
Kort gezegd geeft een slaaptrainer op een voor kinderen begrijpelijke manier aan dat hij nog even moet slapen of dat hij juist wel mag opstaan. Jonge kinderen kunnen nog geen klok lezen maar begrijpen wel wat een schaapje, aapje olifantje of ander diertje doet dat zijn oogjes dicht heeft. Of juist open heeft. Een slaaptrainer kan je dus zien als een zeer kindvriendelijke klok met wekkerfunctie.

 

De meeste slaaptrainers geven ook aan dat je kind zich zelf nog even bezig moet houden voordat hij op mag staan. Denk hierbij aan veranderingen in kleur, het afspelen van muziek  of bijvoorbeeld het verdwijnen van sterretjes die overeenkomen met een bepaald aantal minuten.

Slaaptrainers zijn al geschikt voor kinderen vanaf 2,5 jaar maar afhankelijk van de ontwikkeling van je kind, kan een slaaptrainer ook al eerder worden gebruikt. Indien jouw kind het verschil weet tussen oogjes open (wakker) en oogjes dicht (slapen) dan kan je dus al een kinderwekker in de vorm van een slaaptrainer aanschaffen.

Hieronder een greep van de slaaptrainers c.q. wekkers/ kinderklokken die via verschillende winkels verkrijgbaar zijn in Nederland.

ZaZu slaaptrainer + nachtlampje Sam
Schaapje Sam van het Nederlandse merk ZaZu is niet alleen een slaaptrainer maar kan tevens als nachtlampje fungeren. Sam is voorzien van een mooi groot LCD scherm dat van kleur veranderd zodat je kind kan zien dat het bedtijd is, tijd is om nog even iets voor zichzelf te doen of dat het tijd is om op te staan. Zazu slaaptrainer Sam kan worden ingesteld  op een specifiek tijdstip (bijv. 07.00 uur) of voor een x aantal minuten wanneer je kindje nog een middag slaapje doet. Bij het naar bed gaan is het LCD scherm donkerblauw en sluit Sam zijn ogen. Bij het ontwaken heeft Sam zijn ogen open. De 12 kleine sterretjes verdwijnen 1 voor 1 totdat het laatste halfuur voorbij is en je kind je eindelijk mag wekken.

Kijk voor meer info over slaaptrainer Sam op de website van ZaZu-kids.


slaaptrainer-nijntje-jillxoxNostalgische slaaptrainer met muziek Nijntje
Leuke slaaptrainer van het nostalgische en o zo bekende figuurtje uit de Dick Bruna boeken; Nijntje. Met een simpele druk op de knop laat je Nijntje slapen (stel je dus de wekker in) en vertel je jouw kind dat hij pas mag opstaan wanneer Nijntje haar oogjes weer open doet. Zodat je kindje zeker weet dat hij mag opstaan speelt het deuntje “Nijntje, lief klein konijntje”. Het muziekje/ het geluid kan je volledig uitzetten. Vind je Nijntje leuk maar zijn de kleuren je iets te fel, dan kan je gerust zijn want Nijntje is er ook in een zilverkleurig/ wit uitvoering. Kijk voor meer info op de site van Bambolino Toys.

 

slaaptrainer-aap-babyzoo-blog-jillxoxVrolijke beestenboel met Babyzoo slaaptrainer
Babyzoo zet aapjes en olifant in als uitslaaphulpje voor ouders. De vrolijke diertjes sluiten of openen hun oogjes als tijdsaanduiding voor je kind om jou al dan wel of niet te mogen wekken. Bovendien produceren de diertjes een ‘Jungle’ geluid wanneer het tijd is om op te staan. Het geluid kan je indien gewenst volledig uitzetten. De klok van de Babyzoo slaaptrainers is zowel analoog als digitaal uitgevoerd zodat je kindje gaande weg de klok leert lezen. Kijk voor meer info op website van Babyzoo.

 

Natuurlijk zijn er nog meer verschillende slaaptrainers en kinderwekkers verkrijgbaar, maar nu weet je in elk geval of het iets voor jouw kind is en kan je gericht gaan shoppen naar een slaaptrainer die bij jouw kind past.

 

Meer artikelen uit dezelfde categorie: