De mooiste babyflessen voor jouw babyuitzet shop je bij Jillxox! Shop direct online!

Home » Ouders » Voeding » Flesvoeding » Welke flesspeen is het beste voor jouw baby?

Welke flesspeen is het beste voor jouw baby?

Ben je zwanger of word je voor de eerste keer ouders dan zul je vroeg of laat moeten gaan nadenken over welke flesspeen je aanschaft voor jouw baby. Ook wanneer je borstvoeding wilt geven doe je er verstandig aan om toch een babyflesje te kopen. Het kan namelijk gebeuren dat je borstvoeding niet meteen op gang komt of dat de bevalling niet zo soepel verloopt als dat je had gedacht. Geef je borstvoeding en moet je weer aan het werk? Ook dan zul je een babyfles nodig hebben. Let er dan wel op dat je een babyfles koopt die eventueel ook op jouw borstkolf past zodat je niet eerst de melk moet overgieten maar direct kunt gebruiken. Vind je het geen probleem om eerst over te gieten omdat je bijvoorbeeld gebruik maakt van ingevroren moedermelk dan shop je gewoon voor een fles.


mimijumi flesspeen jillxox blogKies voor makkelijk, kies rond
Wanneer je op zoek gaat naar een babyfles zie je al snel dat er verschillen zijn in flesspenen waardoor automatisch de vraag ontstaat: ” Welke flesspeen is het beste voor mijn baby”?

De meest makkelijke flesspeen is de ronde vormloze flesspeen. Dit type flesspeen staat erom bekend dat baby’s hier snel aan wennen en lijkt op het oog het meest op de borst. Bovendien kun je een vormloze flesspeen eigenlijk nooit verkeerd in je baby’s mond doen. Kies vervolgens zelf tussen een zachte 100% natuurlijk rubberen latex of voor een hardere silicone flesspeen.

Kenmerken ronde fysiologische flesspeen

– zit altijd goed in je baby’s mond;
– verkrijgbaar in zowel silicone als natuurlijk rubber (latex);
– verkrijgbaar vanaf 0+;
– verkrijgbaar met anti-krampjes luchtgaten;
– verkrijgbaar als 3-standen flesspeen (wordt ook wel 1,2,3 flesspeen of varia speen genoemd);
– verkrijgbaar als flesspeen met horizontale streep voor het geven van dikkere vloeistof (pap) via de fles;

dental flesspeen jillxox blog

Voorgevormde dental flesspeen
Moeders die borstvoeding geven, kiezen vaak voor een voorgevormde dental ofwel anatomische flesspeen om zo tepelverwarring te voorkomen. Een dental flesspeen wordt met name  gedurende de eerste zes weken bij borstvoeding geadviseerd door kraamzorg en lactatiekundigen. Het is een advies waar je als ouder best van af mag wijken wanneer jouw baby de voorkeur geeft aan een ronde speen voor zijn flesvoeding. Kijk op borstvoeding.com voor meer info over borstvoeding en bijvoorbeeld de overstap van borst naar flesvoeding.

Heb je een gulzige baby die zich veel verslikt of een baby met een sterke zuigkracht ook dan kan een dental flesspeen prettiger zijn doordat deze de melk anders in je baby’s mond verspreid doordat de melkopening aan de bovenzijde van de flesspeen zit in plaats van in het midden zoals bij de ronde vormloze flesspenen.

Kenmerken voorgevormde anatomische flesspeen

– heeft een specifieke boven en onderzijde;
– verkrijgbaar in zowel silicone als natuurlijk rubber (latex);
– verkrijgbaar voor de desbetreffende leeftijd van je baby (0-6, 6+ etc);
– ideaal voor baby’s die zich vaak verslikken;
– ideaal voor baby’s met een enorme zuigkracht;
– niet geschikt voor het geven van dikkere vloeistoffen zoals pap;

zachte drinktuit silicone jillxox blogVanaf 6 maanden een Drinktuitje
Vanaf een maand of zes is het aanbevolen om je kindje te helpen bij de overstap van babyfles naar drinkbeker. Hiervoor heb je tegenwoordig ook speciale drinktuitjes die je in plaats van de flesspeen op je baby’s fles zet. Zo leert je baby aan de hand van zijn eigen vertrouwde babyflesje drinken met een drinktuit. Drinktuitjes worden aangeboden in zachte flexibele silicone en in wat hardere plastic varianten.

Kenmerken drinktuit

– te gebruiken voor de overstap van babyfles naar antilekbeker/ drinkbeker;
– verkrijgbaar in zachte silicone/ steviger plastic;
– verkrijgbaar als drinktuit met meerdere (3) gaatjes;
– verkrijgbaar als antilek drinktuit (opening laat pas vloeistof door tijdens drinken);

Heeft het flessenmerk van jouw keuze geen drinktuitje dan kan je altijd nog een antilekbeker met tuit kopen. Vanaf 9 maanden is het aanbevolen om de antilekbeker/ tuitbeker te vervangen door een drinkbeker zonder tuit.

Shoptip
Let op dat het type babyfles veelal bepalend is voor het type flesspeen. Zo zit er op de rvs flessen van bijvoorbeeld Pura Kiki en de glazen Lifefactory standaard een ronde siliconen flesspeen.  Wil je liever een dental of latex flesspeen, dan zul je zelf moeten kijken of de door jou gewenste speen op de fles past die je graag wilt. Over het algemeen zul je zien dat de meeste flesspenen uitstekend op een ander merk fles passen. Het mag duidelijk zijn dat een brede hals flesspeen niet op een smalle fles past…Tot slot twijfel niet en stel je vraag aan het verkopend personeel/ online winkel. Babyflessen en flesspenen van Suavinex shop je natuurlijk gewoon online via Jillxox!

Meer artikelen uit dezelfde categorie: