Design babyuitzet shop je bij Jillxox.nl Ga naar de Webtique

Home » Zwanger worden » Snel zwanger worden » Alleenstaand met kinderwens » BAM | Stoppen met roken & opvliegers

BAM | Stoppen met roken & opvliegers

Helaas strandde mijn stoppoging van afgelopen maandag al op de dag zelf. Nu heb ik mezelf heel streng toegesproken dat ik NU MOET stoppen. Voor een baby kan ik stoppen. Voor mezelf is de motivatie al wat minder. Maar ik kan het toch niet maken dat straks een ‘wensmoeder’ moet horen dat de eitjes helaas niet goed genoeg waren?! Dus, dan maar zonder mentale voorbereiding (behalve deze dan ;-)):  vanaf morgen rook ik niet meer!!!

2 augustus 2008. Toch roken én opvliegers op de koop toe
Na 2,5 dag niet roken, ben ik inmiddels alweer 2,5 dag aan het roken. Wat een zwaktebod hé? Ik baal enorm van mezelf. Ik trek het gewoon niet om dit er ook nog ‘even’ bij te doen. Ik heb al 4 nachten nauwelijks geslapen, ik ben om het half uur wakker! Ik vermoed dat het afkickverschijnselen zijn, maar het kan ook een bijwerking van de medicatie zijn? Of is het toch gewoon spanning?

Toppunt van schaamte: ik heb de gynaecoloog gevraagd of ik toch nog een klein beetje mocht blijven roken. Met het schaamrood op de kaken. Van de gynaecoloog mag ik zes sigaretten per dag. Halleluja!! Maar ach, ik ken mezelf. Ik kan er helemaal geen zes roken. Dat worden er weer 10 of nog meer…….Ik moet dus gewoon stoppen…ooit, of nog beter, zo snel mogelijk…

Vrijdag heb ik een echo gehad waarop ik heb kunnen zien dat er een batterij aan eitjes klaar ligt. Normaal rijpt er maar één eitje en doet de rest voor spek en bonen mee, maar dankzij hormonen waar ik mezelf iedere dag mee volspuit, krijgen ze nu allemaal een kans. Ik heb inmiddels twee spuiten per dag en begin er al aardig handig mee te worden. Helaas heb ik ook last van de bijwerkingen haha….OPVLIEGERS! Ik word ’s nachts badend in het zweet wakker…..

Ik heb vandaag maar ff gecheckt of ik tijdens zo’n oplvieger ook zo’n rode kop krijg! Wat moet ik nou als ik die op het werk krijg?! Gevalletje Mexicaanse griep? Gelukkig heb ik bijna vakantie. Sowieso wel handig zolang ik ’s nachts meer wakker lig dan slaap. Ik heb inmiddels vrij donkere wallen onder mijn ogen. Vrijdag zei een klant (zelf notabene 20 weken zwanger!!) : ‘Jee wat zie jij er moe uit!” Hmmm…thanks, denk ik? Ik heb maar iets gemompeld over verkouden en slecht geslapen…

Het is sowieso wel bizar om intensief met iets bezig te zijn en het geheim te houden (behalve voor een clubje intimi). Als mensen vragen hoe het met mij gaat of waar ik zoal mee bezig ben, heb ik moeite om die vraag te beantwoorden. Ik moet nadenken over de antwoorden. Iedere keer bijt deze flapuit zowat haar tong af om het nog niet te zeggen.

Bizar, maar wel een bewuste keuze. Ik heb er nog geen zin in. Het is nog iets van MIJ. Mijn kinderwens en straks hopelijk mijn kindje. Dat deel ik graag met mensen die heel dicht bij me staan, maar nog even niet met de rest van de wereld. ‘Straks’ (als jullie dit lezen) is het vroeg genoeg om ‘the talk of the town’ te worden. Want ongetwijfeld zal iedereen er wel iets van gaan ‘vinden’…daar heb ik nu nog even geen zin in.

Dit was het 5 – deel van de BAM – serie.

Reclame – www.vandemeisjes.nl is de leukste online tassenhop!

Meer artikelen uit dezelfde categorie: