Miskraam

In de meeste gevallen stoot het lichaam een niet levensvatbare vrucht spontaan af. Dit noemt men een spontane abortus oftewel een miskraam. 

Missed abortion
Soms heeft je lichaam niet opgemerkt dat er iets mis is met de vrucht die in je groeit. Jij voelt je dan nog steeds op en top zwanger terwijl de embyo of foetus reeds enkele dagen, weken gestopt is met zijn ontwikkeling. Dit noem je een missed abortion. Doordat jouw lichaam zich gedraagt alsof het zwanger is, wordt een missed abortion vaak pas opgemerkt tijdens de eerste echo.

Aangezien ik zelf meerdere miskramen heb gehad kan ik je zeggen dat je dit vaak instinctief aanvoelt. Ik had geen last van hevige buikpijn/ krampen. Ik maakte geen maandverbandjes vol en toch had ik een miskraam in plaats van onschuldig bloedverlies. Het beste advies wat ik je kan geven wanneer je denkt dat je een miskraam hebt of een ander soort van bloedverlies. Neem contact op met je verloskundige en leg uit wat er aan de hand is. Een goede verloskundige regelt altijd een echo voor je. Soms meteen soms vragen ze je nog even te wachten.

Dat laatste is voor jou natuurlijk enorm vervelend maar vergeet niet dat wanneer je net 5 weken zwanger bent het vruchtje nog zo klein is dat er gemakkelijk fouten kunnen worden gemaakt. Bedenk je ook dat wanneer een miskraam dreigt je niets had kunnen doen om dit te voorkomen. Zelf weet ik dat dit op het moment van een miskraam geen troost is, maar het helpt je achteraf wel om de dingen te relativeren. Het geeft je misschien ook wel moed om weer een poging te wagen.

Wanneer je voor het eerst zwanger bent en je denkt een miskraam te hebben of is dit helaas je zoveelste miskraam dan kunnen de dames van onderstaande forums je misschien wat steun bieden. www.miskramen.nl www.herhaaldemiskramen.nl

Neem altijd contact op met je verloskundige bij bloedverlies voor meer advies.

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart