Ik ben zwanger

Ik ben zwanger

Tada…yep, nu is het echt zover of toch niet? Ben ik nog steeds zwanger of… ? Argghhh, ik weet het niet. Gisteren contact gehad met de verloskundige omdat ik wel bloed verloor (alleen met afvegen en paar kleine vlekjes in mijn mooie witte slipje).

Ik vertel de assistente van de verloskundigen dat ik een positieve test in handen had en dat ik nu wat bloedverlies maar dat het niet doorzet. Daarbij vraag ik haar of het zin heeft om morgen (vandaag dus) een zwangerschapstest te doen om te zien of ik nog steeds zwanger ben. Dit schijnt geen enkele zin te hebben. Ook niet wanneer je net als ik positief testte met een licht streepje en nu hoopt dat deze donkerder zal uitslaan. Haar verklaring hiervoor is als volgt. Sommige vrouwen maken heel veel HCG aan waardoor de test onjuist positief kan uitslaan. Tevens wil bloedverlies niet per direct zeggen dat er een miskraam plaatsvindt alhoewel dit meestal wel het geval is. Zo lang ik niet heviger ga bloeden (in de zin van hele maandverbanden vol) en geen buikkrampen krijg, kan het zijn dat er andere redenen zijn voor het bloedverlies. Die heb ik meteen even opgezocht en voor je opgeschreven in de categorie Bloedverlies tijdens zwangerschap van de rubriek Zwangerschap.

Gezien de duur van mijn zwangerschap valt er nu op een echo nog niets te zien waardoor er geen juiste conclusies worden gemaakt. En omdat het bloedverlies niet doorzet, niet heviger wordt heb ik een afspraak gemaakt. Ik zou dan wanneer de zwangerschap in tact blijkt te zijn, waar ik overigens niet van uit ga, 7 weken zwanger zijn.

Vanochtend toen ik wakker werd had ik ook weer wat bloedverlies, nu toch wel flink wat meer dan gisteren. Maar ook nu lijkt het niet door te zetten. Voel me op dit moment niet zwanger terwijl ik het misschien wel ben. En ik heb niet het gevoel dat ik een miskraam heb terwijl dit misschien toch al aan de gang is. Geloof dat ik nu Zwitserland ben: neutraal. Ik kan niet verdrietig zijn en ik kan ook niet blij zijn omdat ik niet weet wat mijn lichaam aan het doen is.

Is mijn lijf een fort aan het bouwen zodat onze baby veilig en warm in mijn baarmoeder zit. Of is mijn lichaam bezig een defecte vrucht (want dat is vaak wel de reden voor een spontane abortus oftewel een miskraam) als nog te verwijderen?

Ik klink misschien heel nuchter en stoer, maar geloof mij dat deze periode je niet in de kouwe kleren gaat zitten.

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart