Design babyuitzet shop je bij Jillxox.nl Ga naar de Webtique

Home » Zwanger worden » Snel zwanger worden » Alleenstaand met kinderwens » Bewust alleenstaande moeder – BAM

Bewust alleenstaande moeder – BAM

2 oktober 2012

Bewust alleenstaande moeder- BAM

Mijn blog, bijna 3 jaar geleden geschreven, gaat online. Om mijn ervaringen te delen met anderen. Om anderen te helpen bij het maken van de keuze die voor hen goed is.

Terwijl ik schrijf, danst mijn moppie terwijl ze ‘de wielen van de bus zijn rond’ zingt. Twee jaar is ze.  Mijn altijd blije en vrolijke meisje dat ook lekker ondeugend kan zijn.

Hoe is het om een bewust alleenstaande moeder – BAM te zijn?  Het is geweldig. En het is pittig. Maar meestal geweldig.

Omdat ik me kan voorstellen dat mensen nieuwsgierig zijn ‘hoe het is om in je eentje moeder te zijn’ nog een laatste blogje met mijn ervaringen.

Na de bevalling kreeg ik een prachtig meisje in mijn armen gedrukt. Het voelde meteen als mijn vriendinnetje, maar ik werd niet overweldigd door een enorm gevoel van liefde. Dat gevoel groeide in de eerste weken. In week 6 gaf ze me een stralende lach en was ik tot mijn oren verliefd op mijn moppie.

Ik heb ervoor gekozen om geen borstvoeding te geven. Dat was een omstreden besluit (zucht, ik heb de hele borstvoedingsbrigade over me heen gekregen), maar ik heb er geen moment spijt gehad!! Flessenvoeding gaf me rust (relatief begrip in kraamtijd haha). Geen zorgen of de baby wel genoeg kreeg, niet steeds aanleggen, maar om de drie uur een fles. Ik heb mijn gevoel gevolgd. Dat doe ik trouwens nog steeds.  Je kunt ook niet veel anders, want je wordt – vooral in de babytijd – overstelpt met tegenstrijdige adviezen.

Ik heb een geweldig kind, maar daar moet natuurlijk ook voor gezorgd worden. Ook financieel. Ik vond het pittig, als bewust alleenstaande moeder, om een baan van  32 uur te combineren met zorg. Zeker als je ook af en toe moet reizen voor je werk of moet overwerken. Zonder mijn moeder (1 vaste oppasdag en verder wanneer nodig) was het onmogelijk. Mijn leven bestond vooral uit werken en zorgen, van zes  uur tot ‘savonds acht. Ik rolde dan ook rond tienen uitgeteld mijn mandje in. Ik had niet veel energie voor iets anders.

De combi werken en zorgen blijft pittig, maar de zorg wordt wat minder intensief naarmate ze ouder wordt. Langzaam ontstaat ook weer wat ruimte voor mezelf.

Over het opvoeden. Om eerlijk te zijn, vind ik het best fijn dat ik, als bewust alleenstaande moeder, kan doen wat goed voelt.  Dat past ook wel bij me, mensen beschrijven mij ook in termen van onafhankelijk en zelfstandig. Ik denk dat je dat ook wel nodig hebt, als je een kindje krijgt in je eentje. Als ik advies wil, vraag ik de vele moeders om mij heen om advies.

In de afgelopen twee jaar hebben we het erg fijn gehad met ons tweetjes. Ik gun mijn dochter een lieve vader en mezelf een lieve vriend. Dat zou een mooie aanvulling zijn op ons leven, maar geen noodzaak. Voorlopig blijf ik dus nog gewoon een bewuste alleenstaande moeder, of te wel een BAM’er.

Meer artikelen uit dezelfde categorie: