BMI berekenen

BMI berekenen

BMI is de afkorting voor Body Mass Index en is een richtlijn om te bepalen of je een gezond gewicht hebt. Met name voor vrouwen met een kinderwens of vrouwen die al zwanger zijn is een gezond BMI belangrijk.

BMI meten/ berekenen
De BMI wordt gemeten aan de hand van je lichaamsgewicht (voor je zwangerschap) en de lengte van je lichaam in hele centimeters. Er zijn allerlei handige BMI tools maar je kan je BMI ook snel zelf uitrekenen.

Noteer de uitkomst van je lengte in het quadraat. Dus bijvoorbeeld 1,75cm x 1,75cm = 3,0625. Deel je gewicht door de uitkomst van je lengte in het quadraat. Bijvoorbeeld 79kg delen door 3,0265 = 25,7959. Rond dit getal af naar boven. Je hebt in dit geval een BMI van 26. Vind je het te ingewikkeld om steeds je BMI te meten, dan doe je er verstandig aan om een Slimme Weegschaal te kopen die vervolgens alles voor jou uitrekent.

 
Gewicht en Zwanger worden/ Zwangerschap
Als je zwanger wilt worden of zwanger bent dan is het voor jou en je ongeboren kind belangrijk dat je een zo gezond mogelijke BMI hebt. Probeer dus al voor je zwangerschap een gezond gewicht te hebben door gezond(er) te leven. Ook tijdens je zwangerschap is het wenselijk dat je met een gezond BMI begint. Wanneer je teveel weegt of juist te weinig dan kan dit allerlei problemen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan een hoge bloeddruk.

Om een gezond BMI te behalen kan je altijd de hulp inschakelen van diëtist/ huisarts.

Gezond BMI 
Een gezond BMI zit tussen de 18 en 25. Het BMI is een richtlijn en kan enkel door een arts op waarde worden geschat.

BMI – waarde Wat zegt dit over jouw gewicht                                           
lager dan 18,5 Jouw lichaamsgewicht is aan de lage kant.
18,5-24,9 Je hebt een gezond lichaamsgewicht.
25-29,9 Jouw gewicht is te hoog.
30 en hoger Je weegt veel te veel.

 

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart