Design babyuitzet shop je bij Jillxox.nl Ga naar de Webtique

Home » Zwanger worden » Snel zwanger worden » Geslacht van het kindje- Papa heeft het voor het zeggen.

Geslacht van het kindje- Papa heeft het voor het zeggen.

Ja, je leest het goed. Papa heeft het voor het zeggen wanneer het gaat om het geslacht van het kindje. Al op het moment van bevruchting is het geslacht van het kindje vastgelegd in het DNA wat bestaat uit 23 chromosomen van papa en 23 chromosomen van mama.

Geslachtsbepaling
Elke chromosoom heeft een andere functie. Zo heb je specifieke geslachtsbepalende chromosomen, namelijk X en Y.

Als vrouw zijnde heb je alleen een X – chromosoom maar als man heb je zowel een X als een Y – chromosoom. Wanneer je in verwachting bent van een jongetje dan heeft papa’s spermacel met Y – chromosoom de weg gevonden naar jouw eicel en ontstaat de combinatie XY: jongen.

Ben je zwanger van een meisje dan is een spermacel met het X-chromosoom sneller geweest en krijg je de combinatie XX en dus een meisje.

Het geslacht van je kindje is dus veelal toeval aangezien je onmogelijke van tevoren kunt weten welk snelle zwemmer het eerste de eicel weet te bevruchten. Toch kan je het geslacht van je kindje een beetje beïnvloeden.

Geslacht van het kindje beïnvloeden
Volgens sommige wetenschappers is het mogelijk om het geslacht van het kindje enigszins zelf te bepalen. Zo zegt Shettles, een pioneer op het gebied van in vitro bevruchting, dat je doormiddel van een drietal factoren de kans op het geslacht van jouw voorkeur kunt bepalen. Het gaat hierbij om het tijdstip waarop je seks hebt, de mate van penetratie tijdens de geslachtgemeenschap en of een vrouw al dan wel of geen orgasme heeft.

Tijdstip
Als je een voorkeur hebt voor het geslacht van het kindje en je bijvoorbeeld graag een jongetje wilt, dan doe je er goed aan om zo kort mogelijk voor de ovulatie gemeenschap te hebben. Wil je graag een meisje dan zorg je dat je al een paar dagen voor de ovulatie gemeenschap hebt gehad. Mannelijk sperma met het Y – chromosoom schijnt namelijk sneller te zijn dan sperma met het X- chromosoom. Ook is het sperma met het vrouwelijk X- chromosoom sterker waardoor het langer in de baarmoeder overleeft.

Bij het geslacht van het kindje gaat het met name om het tijdstip waarop de vrouw ovuleert in combinatie met het moment waarop jullie geslachtgemeenschap hebben.

Penetratie
Volgens Shettler is het sperma met het mannelijk Y – chromosoom sneller en vergroot je de kans op een jongetje wanneer je tijdens de zaadlozing gebruik maakt van een seksstandje (op zijn hondjes) waarbij de penis diep in de schede reikt en dus dichter bij de baarmoeder ligt. Voor het verwekken van een meisje maak je het beste gebruik van een minder diepe penetratie zoals het geval is wanneer je in de missionarishouding seks hebt.

Orgasme
Wanneer je als vrouw een orgasme hebt ten tijde van de zaadlozing vergroot je volgens Shettler de kans op het krijgen van een jongetje. Het sperma met het Y –chromosoon is al snel en wordt nu nog sneller richting de baarmoeder gezogen door de samentrekkingen die ontstaan tijdens een orgasme.

Dus mocht je als man zijnde te horen krijgen dat je alleen maar meisjes kunt maken dan weet je nu waar het aan ligt.

Feit blijft natuurlijk dat het geslacht van je kind giswerk is en geen garantie biedt.

Tip
Mocht je problemen hebben met zwanger worden of juist snel zwanger willen worden dan doe je er goed aan om de natuur gewoon op zijn beloop te laten in plaats van te gaan afwachten op het juiste moment.

Meer artikelen uit dezelfde categorie: