Baby shower

Baby shower

Een baby shower is van oudsher een bijeenkomst die georganiseerd wordt door vrienden en familie van de aanstaande moeder ter ere van haar aanstaand moederschap. Een baby shower werd  vroeger dan ook enkel gegeven bij een eerste kind. Bovendien waren er vaak alleen vrouwen aanwezig bij een baby shower.

Tegenwoordig heeft een baby shower hele commerciële vormen aangenomen waarbij het meer om het feest draait dan om de moeder te voorzien van praktische informatie en spullen.

Waar komt het woord babyshower vandaan?
Het woordje ‘shower’ stamt vermoedelijk uit de Victoriaanse tijd en is waarschijnlijk een afgeleide van het zogenaamde ‘bridal shower’ waarbij het gebruikelijk was om de cadeautjes van de bruid in een grote paraplu te doen. Wanneer de bruid dan de paraplu opende kwam er een ‘shower’ van cadeautjes over haar heen.

baby shower cadeau shop je bij Jilxox

Praktisch feestje
Een babyshower is naast een praktisch excuus om weer eens een feestje te geven vooral een geweldig moment om ervoor te zorgen dat de aanstaande moeder alle babyspullen krijgt die ze straks nodig heeft. Vooral wanneer je voor het eerst zwanger bent is het prettig om van andere moeders tips en handige spullen te krijgen die jouw leven, als ouder/ als moeder, makkelijker maken.  Een baby shower kan je dan ook zien als een eerste kennismaking met het moederschap.

Mocht je een baby shower organiseren, vergeet dan niet om ervoor te zorgen dat de aanstaande moeder ook van praktische tips wordt voorzien die haar op weg helpen in het moederschap. Want als ervaren mama weet je wellicht zelf wel hoe pittig het ouderschap soms kan zijn.

De Babyshower wordt overigens vaak als verrassing aan de aanstaande moeder gegeven zodat ook de aanstaande moeder even lekker in de watten kan worden gelegd. Het vergt flink wat geregel en gepuzzel van diegene die de baby shower plant om iedereen en vooral de aanstaande moeder bij elkaar te krijgen maar het gezicht van een persoon die verrast wordt…tja, daar doe je het voor en dat is onbetaalbaar.

Wist je dat
Een baby shower in het oude China altijd 1 maand na de geboorte werd gevierd.  Vroeger was de babysterfte aanzienlijk hoger en was het altijd maar de vraag of je baby overleefd of niet. Had een baby zijn eerste geboortemaand overleeft, dan was er reden tot vieren en kwam er een baby shower een ‘manyue’.

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart