Design babyuitzet shop je bij Jillxox.nl Ga naar de Webtique

Home » Zwanger » Babyshower » Flessenborstels

Flessenborstels

FLESSENBORSTELS mogen niet ontbreken op je babyuitzet lijst, vooral wanneer flesvoeding geeft! Flessenborstels houden jouw baby’s flesje schoon en voorkomen dat je baby ziek wordt. Hippe flessenborstels met speciaal schoonmaakstuk voor de flesspeen, een standaard en een extra onderdeel om ook goed tussen de flesranden te reinigen zorgen voor nog meer hygiëne. Flessenborstels zijn ook praktisch voor het reinigen van antilekbekers en zelfs onderdelen van jouw Difrax BtoB borstkolf!

Heb je een flessenborstel echt nodig?
Of je een flessenborstel echt nodig hebt, is aan jou. Een flessenborstel helpt je echter om jouw baby’s fles goed te reinigen en alle melkresten te verwijderen. Smalle babyflessen, de flessen met een smalle opening, zijn het lastigst om gewoon met de hand te reinigen. Maar ook de babyflessen met een brede hals, de zogenoemde wide neck babyflessen blijven lastig om met de hand overal goed bij te komen. Een flessenborstel maakt het reinigen van de babyfles gewoon een stuk makkelijker en je weet zeker dat je overal goed bij komt en er geen vuil achter blijft onder randjes. Het laatste wat je natuurlijk wil is dat jouw baby ziek wordt omdat je zijn flesje niet goed hebt schoongemaakt. Vooral prematuur geboren baby’s en pasgeboren baby’s tot ongeveer 6 maanden zijn hiervoor zeer gevoelig.

Ook wanneer je geen flesvoeding geeft zul je vroeg of laat misschien toch een babyfles gaan gebruiken. Misschien omdat je weer aan het werk gaat en je jouw baby afgekolfde moedermelk wilt geven. Of misschien moet je toch tijdelijk gebruik maken van een flesje omdat je last hebt van een kapotte tepel of spruw. Bij een kapotte tepel of spruw is het prettiger om je baby tijdelijk uit een flesje melk aan te bieden en daarbij voorkom via flesvoeding dat jullie elkaar steeds weer besmetten met spruw.

Zo nu weet je ongeveer wat je aan een flessenborstel hebt en in welke situatie je een flessenborstel nodig kunt hebben. Aan jou om te bepalen of je een flessenborstel nu aan jouw babyuitzet toevoegt, straks of misschien helemaal niet.

Meer artikelen uit dezelfde categorie: