Bloedverlies tijdens zwangerschap

Bloedverlies tijdens zwangerschap

Bloedverlies tijdens je zwangerschap. Je bent zwanger en ineens verlies je bloed. Je schrikt je rot en denkt meteen aan een miskraam, want ja waardoor begin je anders te bloeden. Nou het zal je verbazen maar hier zijn nog een aantal redenen voor te noemen.

Innestelingsbloeding
De zogenaamde innestelingsbloeding vindt plaats nadat het bevruchte eitje zich in jouw baarmoederwand heeft genesteld. Wanneer je dit hebt dan vindt het bloedverlies enkele dagen voor  je NOD plaats.

Pseudo menstruatie
Bloedverlies dat voorkomt rondom jouw eigenlijke menstruatie wordt ook wel pseudo menstruatie genoemd wanneer je zwanger bent.

Lees meer over de pseudo menstruatie.

Late menstruatie
Het kan gebeuren dat je wat later dan anders ongesteld wordt. Het gaat dan om de week waarin je ongesteld had moeten worden en dit niet werd.

Buiten Baarmoederlijke zwangerschap
Bloedverlies tijdens de zwangerschap kan ook voorkomen doordat er sprake is van een buiten baarmoederlijke zwangerschap oftewel een BBZ. Een BBZ is een zwangerschap waarbij de bevruchte eicel zich buiten de baarmoeder nestelt.

Lees meer over de buiten baarmoederlijke zwangerschap

Miskraam
Wanneer je veel bloed verliest tijdens  de eerste 20 weken van je zwangerschap dat helderrood van kleur is, dan zou er wel eens sprake kunnen zijn van een miskraam.

Lees meer over miskraam.

Bloeden van de baarmoedermond
Tijdens je zwangerschap wordt er veel meer bloed door jouw lijf gepompt dan anders waardoor al jouw lichaamsdelen extra goed doorbloed zijn. Zo ook  jouw baarmoeder.

Lees meer over bloeden van de baarmoedermond.

Bloedingen vanuit de placenta of placentarand
De randen waar de placenta vastzit aan de baarmoedermond wordt tijdens de zwangerschap door de groei van je baarmoeder omhooggetrokken. De spanning die hierbij kan ontstaan zorgt voor wat bloedingen aan de placentrarand. Vroeg in de zwangerschap ligt de placenta nog laag in de baarmoeder of zelfs over de baarmoedermond waardoor er makkelijk bloedingen kunnen ontstaan na bijvoorbeeld een vrijpartij. Later in de zwangerschap  wordt de placenta eigenlijk altijd omhoog getrokken en zal bloedverlies vanuit de placenta of de placentarand verdwijnen.

Lees meer over bloedverlies vanuit de placenta.

Artsen, verloskundigen etc werken veelal volgens gemiddelden en richtlijnen. Of jij daadwerkelijk in de categorie valt is nooit met 100% vast te stellen omdat elk persoon uniek is en daarmee ook iedere zwangerschap.

Zo kan je zelf bij een miskraam nog  een hogere basale temperatuur hebben en positieve zwangerschapstesten doordat het zwangerschapshormoon nog lang actief is. Onder meer om deze reden is het aan te bevelen om bij bloedverlies tijdens je zwangerschap altijd je verloskundige of arts te raadplegen.

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart