En ineens ben je 16 weken zwanger

En ineens ben je 16 weken zwanger

Wat er vooraf ging aan ‘ Komt een vrouw bij de verloskundige”
Op 21 juni 2011 kreeg ik te horen dat mijn zwangerschap van 7,4 weken een missed abortion was. Volgens de verloskundige zat er een vruchtje van zo’n 2 a 3 mm en dat is duidelijk te klein voor een zwangerschapsduur van bijna 8 weken. De verloskundige verwacht dat de miskraam nu wel vanzelf zal volgen en vraagt me om 1 juli 2011 nogmaals ter controle te komen. Gelukkig zat het vruchtje wel in mijn baarmoeder.

Op 1 juli 2011 heeft er nog steeds geen miskraam plaatsgevonden zoals ik gewend ben van mijn voorgaande miskramen. Het bloedverlies waar ik op wacht is er nog steeds niet. Tijdens de controle blijkt dat er nog een klein restant zit maar dat is zo minimaal dat dit door mijn lichaam zal worden opgenomen. Dit is voor mij geheel nieuw. Dat mijn lichaam op deze manier met een miskraam om gaat. De miskramen die ik heb gehad gingen gepaard met bloedverlies en nu zou ik een miskraam hebben gehad zonder bloedverlies.

De verloskundige vertelt me dat als ik wil ik meteen weer zwanger mag worden. Zelf wil ik echter eerst een menstruatie zien zodat ik weet dat mijn lijf weer alles op de rit heeft. Vooral omdat ik bij mijn vorige miskraam (5 weken zwanger) in februari 2011 na anderhalve maand nog een positieve test had. Bovendien wilde ik nu niet zwanger worden. Ik wil genieten van mijn mannetje en de vakantie die we in september willen nemen. Daarna is zwanger worden weer een optie. Naar aanleiding van mijn verhaal dat ik 1,5 maand na mijn miskraam nog hcg in mijn bloed had oppert de verloskundige dat ik 1 maand aan de pil ga zodat de hormonen weer tot rust kunnen komen en ik zo een kunstmatige onttrekkingbloeding (beter bekend als menstruatie) opwek.

De laatste pil
27 juli neem ik de laatste pil van de strip en ik verwacht nu binnen 2 tot 3 dagen mijn menstruatie. Terwijl ik op mijn menstruatie wacht. Vertelt manlief mij voor de zoveelste keer dat mijn buik zo dik is geworden. Dit had ik zelf ook in de gaten en het frustreerde me dat ik dikker werd terwijl ik zoveel was afgevallen en ik nog amper iets at. De rest van de avond heb ik boven gezeten en manlief beneden. De volgende dag vertelt manlief me dat hij bedoelde dat mijn lichaam er zo zwanger uit ziet. Nogmaals leg ik uit dat ik ook niet weet hoe dit kan aangezien ik echt niet zwanger kan zijn…toch?

Positieve test
Op 2 augustus doe ik een test zodat ik in elk geval een zwangerschap kan uitsluiten. Ik heb nog maar net op de test geplast of hij laat al 2 strepen zien. Aangezien ik in februari ook nog lange tijd hcg in mijn bloed had bel ik op 3 augustus even voor informatie naar de verloskundige en de huisarts waarop een hcg – waardebepaling volgt. Dezelfde dag nog wordt er bloed geprikt om de hoogte van de hcg in het bloed vast te stellen. Eén week later vertelt de assistente me (nadat ze me eerst vertelde dat ik niet zwanger was) dat de hcg – waarde overeenkwam met een zwangerschap van 6 weken. Dit zou betekenen dat ik 8 weken zwanger ben en dat de nieuwe zwangerschap is ontstaan net voor dat ik aan de pil ging. Nog niet overtuigd probeer ik zo snel mogelijk een echo te regelen. Op 15 augustus 2011 heb ik mijn echo.

En zo is deze zwangerschap dus begonnen en ben ik ineens 16 weken zwanger. Lees nu “komt een vrouw bij de verloskundige” zodat je het verhaal compleet hebt.

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart