Zwangerschapsbh

Zwangerschapsbh

Een zwangerschapsbeha is zo ontworpen dat je jouw borsten eenvoudig bloot kunt leggen, ruimte biedt voor de verandering van je borst en extra steun geeft.

Extra steun en comfort krijg je onder andere door stevigere schouderbandjes, een bredere rugband en speciaal ontworpen cups.

Voorkom klachten
Het dragen van een goede zwangerschapsbeha tijdens je zwangerschap voorkomt dat het borstweefsel extra belast wordt. Hoofdpijn door nekklachten is een veelvoorkomende klacht tijdens de zwangerschap.

Een zwangerschapsbh biedt net dat beetje extra steun waardoor je zwaarder wordende borsten mooi op hun plaats blijven. Een goed zittende zwangerschapsbh kan bijdragen aan een positieve houding en daarmee nekklachten en hoofdpijn voorkomen.

   


Een goed zittende voedingsbh heeft een positieve uitwerking op de borstvoeding. Zo voorkom je met een goede voedingsbeha dat melkkanaaltjes afknellen waardoor borstontstekingen kunnen ontstaan.
Borstontstekingen zorgen er vaak voor dat vrouwen eerder stoppen met borstvoeding.

 

Wanneer stap je over op een zwangerschapsbeha?
In het algemeen kun je stellen dat je tussen de 12e en 16e zwangerschapsweek een zwangerschapsbeha aanschaft en rond de 28e zwangerschapsweek een borstvoedingsbeha. De zwangerschapsbeha die je aanschaft rond de 12e tot 16e week moet je kunnen dragen op het strakste haakje. Zo houd je voldoende ruimte over voor je middenrif om te  groeien. 

De voedingsbeha die je aanschaft rond je 28e zwangerschapsweek moet passen op het laatste haakje zodat je deze na de bevalling weer aan kunt passen. Als je bh te strak zit/ knelt (striemen in je huid), je borsten buiten de cups vallen of je bh gewoon niet meer lekker zit dan wordt het tijd om je traditionele bh in te ruilen voor een zwangerschapsbh of voedingsbh.    

Waar moet je op letten?

Veel vrouwen vinden het moeilijk om een goed zittende bh te kopen laat staan een zwangerschapsbh of voedingsbh. Hieronder vind je een paar handige tips die gelden bij het uitkiezen van een beha, maar ook zeker bij het uitkiezen van een zwangerschap- of borstvoedingsbeha. 
– De bandjes moet lekker zitten om je schouders en mogen niet knellen of afzakken;
– De rugband moet comfortabel zitten en mag niet opkruipen wanneer je je armen in de lucht steekt;
– De onderkant van de beha moet aansluiten op je middenrif en onder de borsten;
– Je borsten moeten mooi in de cup vallen, is dit niet het geval dan heb je waarschijnlijk een grotere cup nodig.
 
Te koop via www.Rondomeva.nl

Naast bovenstaande tips is het vooral van belang dat je een beha kiest waarin jij je lekker voelt. Er zijn tegenwoordig hele mooie merken die zich hebben gespecialiseerd in zwangerschapslingerie zoals bijvoorbeeld Cake Lingerie, Cache Coeur of Mama Fashion. 

 

Wist je dat
Een veelgehoorde fabel is dat je tijdens zwangerschap of borstvoeding geen beugelbeha zou kunnen dragen. Dit is geen enkel probleem. Waar je goed op moet letten is dat een beha (met of zonder beugel) niet mag knellen. Als je gewend bent een beugelbeha te dragen kun je dit ook tijdens je zwangerschap blijven doen.

  

 

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart