Design babyuitzet shop je bij Jillxox.nl Ga naar de Webtique

Home » Zwanger » Zwangerschapskalender » 11 weken zwanger

11 weken zwanger

11 weken zwanger! Week 11 is weer een enorme mijlpaal voor je baby omdat je baby nu de meest kritieke fase van zijn ontwikkeling voor bij is. Doordat je baby zich in een rap tempo ontwikkeld is het ook niet zo raar dat er dan ook wel eens iets fout kan gaan. Het is dus heel bijzonder dat al die celdelingen goed zijn gegaan en je nu een foetus van 11 weken oud in je buik draagt.

Wanneer je 11weken zwanger bent is het hoofd van je babynu bijna net zo groot als de rest van zijn lijf en zal vanaf nu minder snel groeien. Lever, ingewanden, hersenen en longen werken nu zelfstandig. Je baby maakt nu zelfs vingernagels, teennagels en haar aan. Hier merk jij natuurlijk niets van. Wat je misschien wel merkt is dat je nog vaker moet plassen doordat je baarmoeder enorm gegroeid is tot ongeveer het formaat van een kleine grapfruit of een grote sinaasappel.

Verbeterde eetlust
Misschien merk je zelfs dat je wat minder misselijk bent en krijg je weer wat meer trek. Ga dan niet de schade inhalen want als je zwanger bent, werkt je lijf net even anders dan dat je gewend bent. Kon je voorheen eten wat je wilde, dan word je nu misschien al dik door naar een patatje te kijken.

Hoofdpijn
Hoofdpijn is nooit prettig. Tijdens je zwangerschap kan hoofdpijn echter ook duiden om klachten die niet zo voor de hand liggen als een hoge bloeddruk of laag ijzergehalte. Heb je dus lange tijd hoofdpijn, dagen achter elkaar, meld dit dan bij je verloskundige. Zij kan de ernst van de klacht aan de hand van enkele vragen dan beter inschatten.

Hoofdpijn kan je verminderen of voorkomen door voldoende te drinken, goed te rusten en je slaap ook echt te pakken. Dus voel je je moe, ga dan rusten. Je stelt je echt niet aan. Zwanger zijn is nou eenmaal topsport en zelfs topsporters raken vermoeid.

Wist je dat
Jouw lichaam extra vetten opslaat tijdens je zwangerschap? Allemaal om ervoor te zorgen dat het jouw kindje aan niets ontbreekt tijdens en na de zwangerschap.

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

1e trimester
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11 12 13
2e trimester
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24 25 26 27
3e trimester
28 29 30 31 32
33 34 35 36 37
38 39 40