Design babyuitzet shop je bij Jillxox.nl Ga naar de Webtique

Home » Zwanger » Zwangerschapskalender » 15 weken zwanger

15 weken zwanger

15 weken zwanger! Afhankelijk van hoe groot de ouders zijn en de ontwikkeling van de baby zelf, is je baby met een zwangerschapsduur van 15 weken nu ongeveer 11cm. Je baby kan dus één tot enkele centimeters groter of kleiner zijn. Zo lang je baby goed groeit volgens de metingen die tijdens een echo worden gedaan, is er niets om je zorgen over te maken.

15 weken zwanger en ineens is daar de buik
Zo had je nog een beschaafd buikje en met 15 weken zwangerschap heb je ineens al best een toeter. Waar komt dat nu ineens vandaan? Tja, je lijf is druk in de weer en regelt van alles voor jou en je baby. Zo regelt je lijf ook de hoeveelheid bloed in je lichaam waardoor je ineens zo’n kleine anderhalve kilo meer bloed door je lichaam pompt. Hierdoor moet jouw lichaam nog harder gaan werken. Er moet meer bloed worden gepompt, dus moet je hart nu 15 tot 20 hartslagen per minuut extra verwerken. Zwanger zijn is dus echt een vorm van topsport. Ben je 15 weken zwanger en heb je helemaal geen buikje dan is dit niets om je ongerust te maken. Misschien is dit jouw eerste zwangerschap of groeit jouw kindje meer naar ‘binnen’ dan naar buiten. En als je je druk maakt om jouw buikje dan vraag je het beste jouw verloskundige om uitleg.

15 weken zwanger – Krijg nou tieten!
Met 15 weken zwangerschap zorgt die enorme toevoer van bloed ervoor dat je borsten in volume toenemen. Een goede ondersteunende bh is nu wel zo prettig. Zwangerschapsbh en zwangerschapslingerie is tegenwoordig net zo sexy als jouw eigen lingerie. Hou je van basics dan kan je ook tijdens je zwangerschap basic bh’s en slips blijven dragen. Hou je van franjes, frutsels, kant en bling dan kan je dit ook gedurende je zwangerschap blijven dragen. Er is echt voor ieder wat wils.

15 weken zwangerDe aankomende maanden zullen borsten alleen maar groter en groter worden. Soms worden borsten een cupmaat groter maar soms ook meer. Wanneer je van een A naar een B cup gaat dan valt het nog mee. Ga je echter van een C naar een F dan kan het zijn dat je moet wennen aan je nieuwe borsten en dat ze je misschien in de weg zitten. Sommige vrouwen zullen echter geen tot weinig verandering zien in hun borstomvang. Maak je daar geen zorgen om. Ook met een kleine borst kan je prima borstvoeding geven. Je baby zal dus geen honger leiden omdat mama kleine borsten heeft. Borstvoeding met kleine borsten vraagt alleen om wat aanpassingen, meer niet.

Je baby vermaakt zich ondertussen prima en zwemt er lustig op los dankzij de hoeveelheid vruchtwater die gedurende de zwangerschap blijft toenemen.

Wist je dat
Je baby nu ongeveer zo groot is als een CD .

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

1e trimester
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11 12 13
2e trimester
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24 25 26 27
3e trimester
28 29 30 31 32
33 34 35 36 37
38 39 40