20 weken zwanger

20 weken zwanger

20 weken zwanger. Je bent al halverwege. Vanaf nu zul je merken dat alles ineens in een stroomversnelling komt. Je buik is zichtbaar gegroeid, je billen zijn goed gevuld, je borsten enorm en je krijgt jullie baby  weer te zien want het is tijd voor de 20 weken echo!

De 20 weken echo is voor veel stellen een spannende echo omdat deze echo laat zien hoe jouw kindje zich nu daadwerkelijk ontwikkelt. Is hij groot genoeg gezien de zwangerschapsduur? Zitten alle tenen en voeten erop. Zijn de belangrijkste vaten in de navelstreng aanwezig, werken hart en nieren zoals ze moeten etc. Ook kunnen eventuele complicaties zoals een placenta praevia vroegtijdig worden opgespoord. Op deze en tal van andere vragen worden jij en je baby onderzocht tijdens de 20 weken echo. De 20 weken echo is een medische echo en is dus geen pretecho.

Luisteren naar je baby
Veel vrouwen zullen wanneer zij 20 weken zwanger zijn ook hun baby flink voelen bewegen en dat is niet zo gek. Je baby is nu immers een stuk groter en sterker en jij zult de schopjes en plopjes die je voorheen zag als rommelende darmen nu herkennen als bewegingen van jullie baby. Ook al kan je partner de baby in jouw buik nog niet voelen, hij kan de baby wel horen door zijn oor op jouw buik te leggen. Door een lege toiletrol te gebruiken kan het geluid van je baby’s hartslag worden versterkt. Natuurlijk kan je een doppler gebruiken, maar zeg nou zelf dit is toch ook heel leuk!

Tip
Ben je nog niet begonnen met shoppen voor je baby dan wordt het nu toch echt tijd om de babyuitzet bij elkaar te krijgen en of te shoppen. Om je op weg te helpen vind je in Liefs Jill een praktische baby uitzetlijst zodat je voor jezelf kunt bepalen of je iets nu, straks of misschien helemaal niet aanschaft.

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart