Design babyuitzet shop je bij Jillxox.nl Ga naar de Webtique

Home » Zwanger » Zwangerschapskalender » 22 weken zwanger

22 weken zwanger

Je bent nu 22 weken zwanger en hoewel je baby’s ontwikkelingen bijna compleet zijn,  is je baby nog erg dun. Hiervoor moet je baby nog aardig wat vet aanleggen zodat hij of zij ook buiten jouw baarmoeder kan overleven. Ook de hersenen ontwikkelen zich nu in een razend tempo en zijn de oogleden en wenkbrauwen van je baby nu compleet.

Dikke enkels en voeten
Gedurende je zwangerschap kan het voorkomen dat je enkels en voeten opzwellen. Dit zal meestal aan het eind van de dag zijn.

Voldoende water (vocht) drinken en je benen omhoog leggen kunnen de zwelling doen afnemen.Vooral wanneer je vocht vasthoudt,  is het verstandig je verloskundige hiervan op de hoogte te brengen.

Of je vocht vasthoudt kan je eenvoudig controleren door ongeveer ter hoogte van je enkel botje flink met duim of vinger in je huid te drukken. Ontstaat er een kuiltje dan houd je zeker vocht vast en doe je er verstandig aan dit aan jouw verloskundige te melden. Zij kan dan bekijken of er redenen zijn om jouw gezondheid extra in de gaten te houden. In de meeste gevallen is er geen reden voor paniek wanneer je dikke enkels en of voeten hebt aangezien dit deel uit maakt van de eventuele ongemakken die je tijdens je zwangerschap kunt ervaren.

Tip
In deze deze periode kan het zijn dat je borsten flink wat zwaarder en groter zijn geworden. Wellicht wordt het tijd om te shoppen voor een nieuwe bh? Een goede zwangerschapsbh zorgt voor een betere ondersteuning van jouw zwaardere borsten. Dit voorkomt eventuele nekklachten en verbetert je houding. Vooral een goede houding is belangrijk tijdens je zwangerschap als je lage rugpijn en bekkenklachten wilt vermijden.

Wist je dat
Door de toename van de bloedcirculatie kunnen bloedneuzen en bloedend tandvlees ontstaan. Dit is een veel voorkomende klacht bij zwangeren en is niet iets waar je je druk over hoeft te maken.

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

1e trimester
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11 12 13
2e trimester
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24 25 26 27
3e trimester
28 29 30 31 32
33 34 35 36 37
38 39 40