Design babyuitzet shop je bij Jillxox.nl Ga naar de Webtique

Home » Zwanger » Zwangerschapskalender » 6 weken zwanger

6 weken zwanger

foetus-6-weken-embryo-zwanger6 weken zwanger! Het hart pompt bloed door het lijfje van jouw baby en uitstulpingen zijn zichtbaar die straks de armen en benen van jouw baby zullen gaan vormen. Ook de hersenen ontwikkelen zich.

Hersenen bestaan uit drie gedeelten: voor, midden en achter. Voor is voor het geheugen en beredenering. Het midden is voor het vertalen van acties die uitgevoerd moeten worden door organen en ledematen en achter is voor ademhaling en bewegingen van de spieren.

Weer een boel wat geregeld wordt in het lijf van jouw baby.

Voor een goede ontwikkeling van de hersenen eet je voeding waar omega 3 in zit zoals vis. Lust je geen vis dan kan je ook vitaminen slikken waar visoliën in zitten.

Misselijk
6 weken zwanger en misselijk. Van zwangere vrouwen is bekend dat 1/3 tot de helft van de Zwangeren last heeft van misselijkheid. Volgens verschillende onderzoeken ben je zo misselijk door een toename aan oestrogeen en de snelle groei van de baarmoeder. Wanneer je echt je eten en drinken niet binnen kunt houden van de misselijkheid is het wellicht raadzaam om je verloskundige/ huisarts te raadplegen. Zij kunnen goed beoordelen of jij tot de kleine groep vrouwen behoort die last hebben van een extreme vorm van zwangerschapsmisselijkheid.

Veel plassen
Ook veel moeten plassen is een veel gehoorde kwaal in het begin van de zwangerschap doordat de baarmoeder groeit en als het ware tegen je blaas aan ligt waardoor jouw blaas denkt dat hij vol zit terwijl dit niet zo is.

Laat het een troost zijn dat het merendeel van de vrouwen in haar tweede trimester zo goed als kwaalvrij zwanger is.

Wist je dat
Deze week start de bloedcirculatie van je baby doordat nu ook voor het eerst het hartje begint te kloppen. Door jezelf aan te melden bij Moeders voor Moeders help je andere vrouwen om ook moeder te worden. Net als jij!

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

1e trimester
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11 12 13
2e trimester
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24 25 26 27
3e trimester
28 29 30 31 32
33 34 35 36 37
38 39 40