Uitgerekende datum

Uitgerekende datum

Zodra je zwanger bent wil je niets liever dan weten wat jouw uitgerekende datum is. Op de afbeelding* hieronder kan je eenvoudig zien op welke dag je ongeveer beschuit met muisjes kunt gaan eten. In onderstaand voorbeeld wordt de uitgerekende datum vastgesteld aan de hand van de eerste dag waarop je voor het laatst ongesteld was. Dit is dus niet hetzelfde als je niet ongesteldheid dag oftewel je NOD. Om zo dicht mogelijk bij jouw uitgerekende datum te komen, is het dus handig om al tijdens het ‘klussen’ jouw menstruatiecyclus in kaart te hebben. Jouw zwangerschap begint namelijk al op de laatste dag van je menstruatie. Vandaar dat je op het moment dat je een positieve zwangerschapstest hebt, meteen al vier weken in plaats van de eigenlijke twee weken zwanger bent. De uitgerekende datum is natuurlijk geen garantie dat je baby op die dag komt, maar geeft jou als aanstaande moeder (ouders) wel een aardig goede inschatting wanneer de baby ongeveer komt en kan de verloskundige zien of jouw baby op schema zit met zijn ontwikkeling.

Kijk ook even naar de Zwangerschapskalender rechts in beeld, in de zogenoemde sidebar. Hier vind je een overzicht met zwangerschapsweken zodat je de weken van jouw zwangerschap van week tot week kunt bekijken. Je vindt er naast de theoretische informatie (uit boeken, sites van artsen/ verloskundigen etc) vooral veel praktische informatie van mijn eigen zwangerschappen en die van andere moeders.

Geniet in elk geval van jouw zwangerschap. Want hoewel 9 maanden lang lijkt, die 40 weken zijn voorbij voordat je het weet.

Liefs Jill

*klik op de afbeelding om te openen.
[issuu viewmode=presentation layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Fdark%2Flayout.xml showflipbtn=true documentid=110728203735-c875ad95711942ccb589862d933ba6b6 docname=uitgerekende_datum_tool_liefs_jill username=liefsjill loadinginfotext=Uitgerekende%20datum showhtmllink=true tag=zwanger width=575 height=471 unit=px]

 

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart