Design babyuitzet shop je bij Jillxox.nl Ga naar de Webtique

Home » Zwanger » Zwangerschapskalender » Uitgerekende datum

Uitgerekende datum

Zodra je zwanger bent wil je niets liever dan weten wat jouw uitgerekende datum is. Op de afbeelding* hieronder kan je eenvoudig zien op welke dag je ongeveer beschuit met muisjes kunt gaan eten. In onderstaand voorbeeld wordt de uitgerekende datum vastgesteld aan de hand van de eerste dag waarop je voor het laatst ongesteld was. Dit is dus niet hetzelfde als je niet ongesteldheid dag oftewel je NOD. Om zo dicht mogelijk bij jouw uitgerekende datum te komen, is het dus handig om al tijdens het ‘klussen’ jouw menstruatiecyclus in kaart te hebben. Jouw zwangerschap begint namelijk al op de laatste dag van je menstruatie. Vandaar dat je op het moment dat je een positieve zwangerschapstest hebt, meteen al vier weken in plaats van de eigenlijke twee weken zwanger bent. De uitgerekende datum is natuurlijk geen garantie dat je baby op die dag komt, maar geeft jou als aanstaande moeder (ouders) wel een aardig goede inschatting wanneer de baby ongeveer komt en kan de verloskundige zien of jouw baby op schema zit met zijn ontwikkeling.

Kijk ook even naar de Zwangerschapskalender rechts in beeld, in de zogenoemde sidebar. Hier vind je een overzicht met zwangerschapsweken zodat je de weken van jouw zwangerschap van week tot week kunt bekijken. Je vindt er naast de theoretische informatie (uit boeken, sites van artsen/ verloskundigen etc) vooral veel praktische informatie van mijn eigen zwangerschappen en die van andere moeders.

Geniet in elk geval van jouw zwangerschap. Want hoewel 9 maanden lang lijkt, die 40 weken zijn voorbij voordat je het weet.

Liefs Jill

*klik op de afbeelding om te openen.

 

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

1e trimester
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11 12 13
2e trimester
14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24 25 26 27
3e trimester
28 29 30 31 32
33 34 35 36 37
38 39 40