Design babyuitzet shop je bij Jillxox.nl Ga naar de Webtique

Home » Zwanger » Zwangerschapsklachten » Plasmoe en pinda – allergie

Plasmoe en pinda – allergie

Zo! Vandaag kan ik de 10 weken mijlpaal in mijn pocket steken! Wat een opluchting en nu op naar de 12!

Waarschijnlijk zijn er meer die last hebben van weinig slaap doordat je baarmoeder – of wat dan ook – overuren draait waardoor je om de zoveel minuten (en als ik mzzl heb uren) het toilet moet opzoeken omdat ik voor de zoveelste keer moet plassen. Vreselijk. Vandaag kon je me dus zo goed als bijelkaar vegen…zo slap als een dweil.

Ik was dus al vreselijk moe…krijg ik ook nog eens last van uitslag!

” Wow, wat een jeuk in mijn hals”. Ik kijk in de spiegel van mijn auto en zie dat mijn hals helemaal rood is. Das niet zo gek, hoor ik mezelf nog denken, aangezien ik al flink heb zitten krabben. Enfin ik start de auto en rij vanaf mijn werk naar huis. Al rijdende merk ik echter dat ik op steeds meer plaatsen jeuk ontwikkel. Thuis aangekomen doe ik snel mijn kleren uit en zie tot mijn grote schrik echt enorme plakkaten op mijn bovenbenen. Alsof ik gestoken ben door een reuze mug. De plekken op mijn benen zien eruit als een muggenbult die gemuteerd is tot 1 grote opgezwollen vlek. Dit fenomeen zie ik op beide bovenbenen. Mijn armen en schouders hebben de minivariant. Ook mijn knieholtes zitten onder.

Het eerste wat me te binnen schiet is Rode Hond. Maar gelukkig blijkt uit de bloedtesten die ik onlangs heb moeten doen dat ik een inenting tegen Rode Hond heb gehad en dit niet kan krijgen. Maar wat is het dan? Zwangerschapsjeuk? Ik Google een end weg en moet constateren dat dit dan een heeeele vroege variant moet zijn aangezien je dit pas in het derde trimester kunt verwachten. Bel toch maar de VK. Gelukkig komt die met een andere mogelijkheid waaronder een allergie. En dan gaat er een lampje branden. Ik heb de afgelopen dagen (de dagen waarop ik de allergische reactie vertoonde) katjang pedis pinda’s gegeten. Van die lekkere pittige pinda’s.

Het kan dus heel goed zijn dat ik door de zwangerschapshormonen overgevoelig ben voor Pinda’s, wat zich dan uit in een allergische reactie. Gisteren heb ik dus geen pinda’s op en vandaag dus ook geen allergische reactie.

Meer artikelen uit dezelfde categorie: