Striae

Striae

Striae ontstaat vaak doordat je huid in een korte periode te snel uitrekt. Juist omdat je buik tijdens de zwangerschap in een rap tempo groeit spreekt men ook wel van zwangerschapsstrepen.


Pak maar eens een ongekauwd stuk kauwgom en begin dit uit elkaar te trekken. Er ontstaan dan scheuren en barsten in de kauwgom. Doe je de ongekauwde kauwgom echter in je mond dan wordt de kauwgom soepel en eenvoudig uitrekbaar wanneer je deze om je vinger windt. De kauwgom zal dan niet zo snel barsten of scheuren vertonen. Striae of zwangerschapsstrepen zijn dus kleine scheurtjes en barstjes in je huid.

Voor je huid is het dus belangrijk dat je deze goed soepel houdt door vocht toe te dienen en eventueel (zwangerschaps)massages toe te passen.

Crèmes, oliën en massages voorkomen striae niet maar kunnen er wel voor zorgen dat als je toch striae krijgt deze lang niet zo ernstig is. Heb je dikke diep paarse/ donkerrode strepen dan heb je enorme last van striae en zul je de strepen ook na de zwangerschap blijven zien. Probeer dergelijke strepen te beperken door bijvoorbeeld geregeld je huid te scrubben. Scrubben is ideaal om je bloedcirculatie te stimuleren waardoor je vocht, afvalstoffen en dode huidcellen kwijtraakt. Met scrubben verminder je overigens ook je cellulite en krijg je een babyzachte huid.

Ook het gebruik van een ondersteunende buikband kan zwangerschapsstrepen oftewel striae helpen voorkomen.

Meer artikelen uit dezelfde categorie:

Close Menu
×
×

Cart