Blog

Tuitbeker: perfecte tussenstap van fles naar drinkbeker

overstappen van fles naar tuitbeker

Een tuitbeker is de perfecte tussenstap voor jouw kindje! Leren drinken uit een beker is een leerproces waarbij je jouw kindje stap voor stap kunt begeleiden. Drinken uit een drinkbeker vraagt namelijk om een compleet andere techniek. Een tuitbeker helpt jouw kindje om deze overstap te vereenvoudigen. Hieronder leggen we je uit waarom een tuitbeker de perfecte tussenstap is van zuigfles naar drinkbeker.

Voor de ontwikkeling voor jouw kindje is het goed dat hij uit een open drinkbeker leert drinken. Dit voorkomt namelijk onder andere problemen met tanden, kaken en zijn spraakontwikkeling. Maar zoals we al aangeven in de intro van dit bericht, vergt het drinken uit een drinkbeker een andere techniek. Bij de geboorte weet jouw kindje vanuit een reflex weet hij moet drinken aan de borst of uit een babyfles. Een reflex verdwijnt na een tijdje dus om te leren drinken uit een beker zal je jouw kindje toch echt moeten helpen. En die hulp geef je hem door de stap van zuigfles naar drinkbeker te vereenvoudigen, gemakkelijker te maken. Je kindje leert immers ook stapsgewijs lopen door eerst te tijgeren, dan te kruipen en dan met vallen en opstaan te lopen. Zo gaat het leren drinken eigenlijk ook in zijn werk.

Een tuitbeker gebruik je enkel als hulpmiddel bij het leren drinken en zijn niet gemaakt om daar jaren uit te blijven drinken. Vanaf een maand of 9 wordt geadviseerd om je kindje te leren drinken uit een drinkbeker. Doordat er al bekers zijn met een tuit die vanaf 4 maanden te gebruiken is, heb je ruim de tijd om de overstap van fles naar drinkbeker voor je kindje te vereenvoudigen.

In een volgend artikel leggen we je het verschil en de voor/ nadelen uit van een drinkbeker met zachte tuit en een drinkbeker met een harde tuit.