Fopspeen:de beste fopspeen kiezen

de beste fopspeen kiezen voor jouw kindje. liefs jill legt de verschillen uit.

Welke fopspeen de beste is voor jouw kindje? Dat bepaal jij!
Fopspenen zijn er in vele verschillende uitvoeringen. Welke fopspenen er zijn en wat nou de verschillen zijn dat leggen wij je graag uit in onze shoptips!

Leeftijdcategorie
Wanneer je voor het eerst een fopspeen uitzoekt voor jouw baby dan is het belangrijk te weten dat er een leeftijdcategorie is voor fopspenen. De meest gangbare leeftijdindeling is 0-6 maanden, 6-12 maanden, 12-18 maanden en vanaf 18 maanden.

Een leeftijdaanduiding van 0-6 maanden betekent dat je binnen een dergelijke categorie fopspenen vindt voor baby’s die tussen de 0 en 6 maanden oud zijn. Fopspenen voor baby’s die te vroeg geboren zijn, dus voor de 37 weken vallen in de categorie prematuur.

Materiaal
Het zuiggedeelte van een fopspeen wordt gemaakt van silicone of latex. Beide materialen zijn geschikt voor een baby. De keuze voor welk materiaal ligt bij jou.

Latex of natuurlijk rubber is zachter en zorgt daardoor voor minder druk op het gehemelte. De zuigbeleving is hierdoor voor jouw baby fijner.
Silicone is doordat het geen natuurlijk materiaal is, een stuk stugger en minder flexibel.

Zuiggedeelte
Er zijn 2 vormen zuiggedeelten, namelijk dental en combi. De dental fopspeen heeft een bolle bovenkant en een platte onderzijde waardoor deze minder snel uit de mond van je kindje valt. Dental fopspenen staan ook bekend als anatomische speen of voorgevormde fopspeen.

De combi fopspeen wordt ook wel natural fopspeen genoemd. Deze speen kenmerkt zich door zijn ronde vormloze zuiggedeelte wat ook wel aandoet als een kers. Het voordeel van dit type speen is dat hij altijd goed in de mond van je kindje zit. De speen heeft immers geen boven of onderzijde.

Ondanks dat de keuze voor materiaal en zuiggedeelte bij jou ligt, kan het natuurlijk voorkomen dat jouw kindje het niet met jouw keuze eens is. Probeer daarom verschillende materialen en zuiggedeelten.

Model
Tot slot komen we bij het model uit. Het zichtbare gedeelte van de fopspeen. Er zijn vlinder vormige modellen, strikmodellen en ronde modellen met en zonder neus uitsparing. Dit is een kwestie van smaak. Mocht je een voorkeur hebben voor vlinder vormige en strikmodel fopspenen dan zit je goed met de Suavinex fopspenen. Houd je van ronde modellen met neus uitsparing dan kan je kiezen voor zowel Suavinex als Elodie Details. Wil je een fopspeen die volledig van rubber/ latex is gemaakt dan shop je het beste Natursutten. Volledig silicone fopspenen zijn verkrijgbaar van Suavinex.

Wanneer je de eerste keer een fopspeen koopt dan weet je nu waar je zoal op kunt letten. Heb je vragen, twijfel je? Wij beantwoorden je vraag graag via de mail.